NATEČAJ CLIMATE LAUNCHPAD 2016

Bodite del nove generacije zelenih podjetnikov!

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

Natečaj ClimateLaunchpad 2016 vabi vse navdušence nad okoljem ter zelenimi tehnologijami, da se pridružite tekmovanju, osvojite 10,000 EUR in obrnete svojo idejo v hitro rastoče podjetje! Rok prijave je 20. maj 2016.

climatelaunchpad_2016_logoNajvečji evropski natečaj poslovnih idej na področju čistih tehnologij, ClimateLaunchpad, ki ga v Sloveniji tudi letos organizira CONOT – center odličnosti nizkoogljične tehnologije, v sodelovanju s Kemijskim inštitutom Ljubljana in Tehnološkim parkom Ljubljana, je tekmovanje, ki vam zraven finančne spodbude prinaša tudi možnost realizacije poslovne ideje. Na tekmovanju pričakujejo ideje iz sveta čiste tehnologije. Če ne veste najbolje, kaj je to, si poglejte naslednji video.

10,000€ za zmagovalca

Rok za prijave je petek, 20. maj 2016, svojo prijave pa lahko oddate tukaj. Po prijavi bo 2. in 3. junija potekal poslovni trening z vrsto usposabljanj, ki bodo udeležence pripravile na državni finale. Najboljši se bodo nato uvrstili na evropski finale, ki bo oktobra v Estoniji, od tam pa bo 10 ekip uvrščenih v Climate-KIC pospeševalnik, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Končni zmagovalec prejme denarno nagrado 10,000 evrov, drugi in tretji pa sta nagrajena z nagrado 5,000 in 2,500 evrov.

V tekmovanju zraven Slovenije sodeluje še 27 drugih evropskih držav. Slovenska koordinatorica je Meta Čučnik in Kemijskega instituta (meta.cucnik@ki.si). Spomnimo še, da se je lani na evropskem nivoju odlično odrezala ekipa Konopko z idejo biogranulata iz industrijske konoplje. Ne bojte se, poskusite!