Evropsko prvenstvo v futsalu 2018

O nogometu lahko razpravljate – s klepetalnim robotom

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

V nekaterih aplikacijah in orodjih se že srečujemo s klepetalnimi roboti, ki nam pomagajo pri njihovi uporabi in takoj odgovarjajo na naša vprašanja in zadrege, če te le niso prezapletene. Poseben pogovorni asistent pa bo naslednje leto obveščal in zabaval navijače evropskega prvenstva v futsalu v Sloveniji!

V Sloveniji bomo od 30. januarja do 10. februarja 2018 gostili UEFA Futsal EURO 2018, evropsko prvenstvo v futsalu. Kot prav poseben sodelavec se je organizatorjem pred kratkim pridružil »Futsal bot«.

Nogometne navdušence bo na Facebooku obveščal o zanimivih vsebinah, jim pomagal pri iskanju pomembnih informacij in jim jih po želji dostavil v nabiralnik v aplikaciji Messenger. Njegova največja odlika je seveda ta, da bo na zastavljena vprašanja odgovarjal takoj. In – jasno, navijal bo za domačo reprezentanco!

Futsal bot, ki z vami govori o nogometu (vir: UEFA Futsal EURO 2018).

Prvi klepetalni robot UEFE

Gre za prvega virtualnega asistenta v okviru tekmovanj Evropske nogometne zveze in prvega klepetalnega robota, ki v Sloveniji pomaga pri organizaciji velikega športnega dogodka. Zavedati pa se je treba, da je še začetnik in da bo hkrati z reprezentancami tudi on treniral, se učil iz vsakdanjih preizkušenj in tako izpopolnjeval.

Uporabniki Facebooka bodo lahko vsa pomembna obvestila prejeli neposredno v svoj nabiralnik na Facebooku. Klepetalni robot, ki govori slovensko, bo znal odgovoriti na praktična vprašanja o tekmovanju (npr. kje kupiti vstopnice), navijače bo seznanjal z dejstvi o futsalu, zgodovini tekmovanja, jih izzival, naj se preizkusijo v kvizu. Privržence slovenske reprezentance pa bo že pred začetkom prvenstva obveščal o vseh pomembnejših prijateljskih tekmah in poskrbel, da jim nič pomembnega ne uide.

Prihodnost je v Messengerju

Messengerjev pogovorni robot omogoča takojšnjo komunikacijo z uporabniki, ki tako najhitreje pridejo do uporabnih podatkov. Komunikacija se odvija v Facebookovem Messengerju, ki jo ima po vsem svetu nameščenih kar 1,2 milijarde ljudi. Kot je nedavno razkril Mark Zuckerberg, želi Facebook v Messengerju povezati večino drugih aplikacij, ki jih sicer pogosto uporabljamo na pametnih telefonih ali tabličnih računalnikih.

Ali veste, katere reprezentance so se do sedaj že uvrstile na evropsko prvenstvo UEFA Futsal EURO 2018? Ne? Vprašajte Futsal bota, nestrpno vas že pričakuje!