Recenzija

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Ko govorimo o mobilnih telefonih, si v zadnjem času vsi želijo prodreti v najprestižnejši segment. Vsi se hvalijo, da za malo denarja dobimo veliko, toda redki, bodimo iskreni, to tudi izpolnijo. Eden izmed teh redkih je vsekakor Honor, ki že dolgo ponuja dobre stvari za nekoliko manj denarja – in zdi se, da uspešno.

Honor je nastal pred kratkim kot nova blagovna znamka, namenjena mlajši populaciji. Za manj denarja nam nudi specifikacije najprestižnejšega segmenta in je pogosto boljša izbira od že uveljavljenih blagovnih znamk v tem segmentu.

Honor je letos kupcem telefonov v višjem srednjem cenovnem razredu predstavil alternativo z imenom Honor 9.

Vse, kar potrebujete

Kar zadeva podatke, ki so na voljo na spletu, Honor 9 krasi zaslon LCD z nekoliko več kot 5 inči, procesor Kirin 960, 4 GB spomina RAM, 64 GB notranjega pomnilnika in Android Nougat. Njegov glavni adut je odlična dvojna kamera, ki s pomočjo programske opreme omogoča zelo dobre fotografije.

Sprednja kamera je prav tako dobra, čeprav sem rahlo razočaran nad učinkom bokeh, ki se vključi samodejno kot tisti zoprni beauty face, zaradi katerega sem videti, kot da nimam nikakršne samokontrole pri retuširanju fotografij.

Po nekaj dneh uporabe Honorja 9 na letošnjem WMF lahko rečem, da je telefon zaradi čudovite hrbtne strani, ki je sestavljena iz kar 15 različnih plasti stekla, zares pritegnil veliko pogledov. Od barv, ki so na voljo, mi je osebno modra različica lepša.

Konkurenčen najmočnejšim

Po mojem mnenju recenzije, ki za Honor 9 trdijo, da je najboljši v razredu, vsekakor držijo, saj za ta denar dobite odlične specifikacije, in sicer v zelo lepem ohišju.

Povprečen uporabnik skoraj nikoli ne bo v celoti uporabljal 4 GB RAM-a, ki ga ponuja naprava, osemjedrni procesor Kirin 960 pa vas prav tako ne bo razočaral.

Tehnologija hitrega polnjenja, s katero je opremljen Honor 9, vas bo od 0 do 100 pripeljala v približno uri in pol do dveh. Baterija s 3200 mAh bo zdržala ves dan nekoliko agresivnejše uporabe, tako da bo v kombinaciji s hitrim polnjenjem ravno tisto, kar potrebujete.

Razsodba za konec

Moji dnevi s Honorjem so bili zares dobri. Zamerim mu lahko samo EMUI, ki ima še vedno veliko prostora za izboljšanje, še posebej v primerjavi z OnePlus in Nokio.

Živimo v svetu, kjer so mobilni telefoni srednjega cenovnega razreda iz dneva v dan bližje najprestižnejšemu segmentu. Povprečen kupec ima ob poplavi ponudbe kar težko odločitev, toda ko se ozre na dizajn in ceno, postane odločitev za Honor 9 lahka.

Če kupujete mobilni telefon in ne želite zapraviti tisoč evrov za Samsung ter niste skeptični do Honorja (ker vam ni treba biti), bo novi Honor 9 zelo verjetno vaš najboljši nakup. Dobra kamera, baterija in procesor, hitro polnjenje in velikost RAM-a v ohišju, ki je videti fantastično, je vsekakor ponudba, ki jo je težko prezreti.

Želiš osvojiti novi Honor 9?

Seveda! Honor in Netokracija te vabita, da se prijaviš na srečanje v Ljubljani, kjer boš lahko preizkusil/a novi Honor 9 in posnel/a kratko recenzijo. Ta se bo samodejno uvrstila v izbor za najboljši posnetek odpiranja paketa, ki ga bodo izbrali predstavniki Honorja za Slovenijo. Točno lokacijo, datum in čas ti bomo poslali v elektronskem sporočilu, najboljši posnetek pa bo nagrajen z – novim telefonom Honor 9! Pohiti, število mest je omejeno!