INVESTICIJA

Mediately pridobil še 500.000 evrov investicije

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

Slovenski Mediately, ki na trgih Jugovzhodne Evrope ponuja aplikacijo Register zdravil, je objavil, da je prejel dodatnih 500.000 evrov investicije od bolgarskega sklada LAUNCHub in drugih investitorjev. Sredstva bodo izkoristili za krepitev ekipe in širitev na nove trge.

Ekipa Mediately

Ekipa Mediately

Mediately zdravnikom in ostalim zdravstvenim delavcem in farmacevtom ponuja mobilne aplikacije, s katerimi imajo dostop do relevantnih medicinskih informacij. Aplikacija Register zdravil, ki je na voljo v Sloveniji in Srbiji ter na Hrvaškem, Češkem in Slovaškem, bo kmalu predstavljena tudi v Romuniji. Na ciljnih trgih ponuja lokalizirane informacije in orodja, s katerimi, kot pravijo v podjetju, olajša delo s pacienti in tudi siceršnji dostop do medicinskih informacij.

Nejc Tomšič, dr. med., vodja medicinske strokovne ekipe pri Mediately, pravi:

Zdravniki se pri iskanju informacij o zdravilih še vedno prepogosto zanašajo na klasične vire, kot so registri na papirju. Z našimi mobilnimi aplikacijami je dostop do informacij hitrejši, podatki so redno osveženi, z dodatnimi interaktivnimi orodji pa zdravnikom skrajšamo pot do morebitne diagnoze.

Več kot 50.000 uporabnikov aplikacije

Mobilne aplikacije Mediately Register zdravil in RheumaHelper, uporablja več kot 25.000 zdravnikov v regiji, skupno pa imajo aplikacije že več kot 50.000 strokovnih uporabnikov, med katerimi ob zdravnikih prevladujejo farmacevti, študenti medicine, in ostali zdravstveni delavci. Aplikacije so brezplačne, na voljo tako na pametnih telefonih kot na spletu, in se redno posodabljajo na podlagi povratnih informacij in želja uporabnikov.

Aplikacija register zdravil

Aplikacija register zdravil

Sredstva bodo vložili v širitev na nove trge

Blaž Triglav, direktor podjetja Mediately, pravi, da bodo pridobljena sredstva porabili predvsem za širitev na nove trge:

V zadnjem letu smo naredili velik korak naprej z vzpostavitvijo partnerskih odnosov s farmacevtskimi podjetji na trgih, kjer smo bili že prisotni. Investicija bolgarskega sklada LAUNCHub pa nam omogoča širitev na nove trge v regiji, kjer sodobnih pripomočkov v zdravstvu manjka in kjer lahko naše aplikacije igrajo pomembno vlogo pri posodobitvi zdravstvenih sistemov.

Že v letu 2017 bodo svojo prisotnost razširili na tri nove trge, okrepili pa bodo tudi tako strokovno kot razvojno ekipo, kar jim bo omogočalo še hitrejši razvoj in posodabljanje svojih rešitev:

Idej za nadaljnji razvoj naših aplikacij ne manjka – še posebej, ker se lahko vedno naslonimo na obilico povratnih informacij, ki jih prispevajo naši uporabniki. Zato verjamemo, da bo Mediately Register zdravil tudi v državah, kjer se šele uveljavljamo, postal glavni vir informacij o zdravilih za zdravnike in zdravstvene delavce.