PRVE INVESTICIJE

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Silicon Gardens Fund

Sklad Silicon Gardens je maja ustanovilo 12 podjetnikov iz Slovenije in ZDA.

Sklad Silicon Gardens je predstavil prvih pet portfeljnih podjetij. To so Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam. Spomnimo, sklad je bil predstavljen na letošnji konferenci PODIM, ustanovilo pa ga je 12 slovenskih in ameriških podjetnikov, ki poleg začetne investicije v znesku do 40.000 evrov ponujajo mentorsko pomoč pri pripravi podjetja za preboj na mednarodni trg in naslednji krog investicije.

Sklad se je v prvem krogu osredotočil na slovenska podjetja:

  • Sqwiz je aplikacija, ki omogoča ustvarjanje in preprosto urejanje ter vzdrževanje spletne strani na podlagi Facebook strani. Ekipa Sqwiza je trenutno del pospeševalnika Wayra UK v Londonu.
  • Ekipa Povia, mobilne komunikacijske platforme, ki jo že dobro poznamo, je trenutno v San Franciscu, kjer nadaljujejo razvoj produkta po marčevskem zaključku trimesečnega programa v pospeševalniku Y Combinator.
  • Kot kaže gre ekipi Flaviarja (servisa, ki za mesečno naročnino na dom pošilja izbor kakovostnih alkoholnih pijač izbranih proizvajalcev) zelo dobro, saj se je tudi njihova ekipa pred kratkim potikala po Silicijevi dolini. :) Uradno potrjenih informacij o rezultatih še nimamo.
  • Getta.pro je aplikacija, ki omogoča vodenje poslovanja osebnih trenerjev. Pred kratkim so se predstavili tudi na Mini Seedcampu Ljubljana.
  • Sphericam proizvaja dostopne 360-stopenjske kamere, ki omogočajo ustvarjanje vsebin za Oculus Rift.

siliconGardens

Direktor sklada Peter Ribarič je ob tej priložnosti povedal:

Dejstvo, da nam je v zgolj 4 mesecih uspelo izbrati kar 5 podjetij z visokim potencialom je čudovito. Sicer smo upali na takšen izid, ampak sedaj imamo tudi empiričen dokaz, da je v Sloveniji in regiji na voljo več kot dovolj talenta in inovacij!