CSA CEE Summit 2017

V Ljubljani o varnosti v oblaku

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

Logotip letošnje konference CSA za srednjo in vzhodno Evropo (vir: CSA Slovenija).

Konferenca CSA za srednjo in vzhodno Evropo bo letos potekala 9. marca v Ljubljani. (vir: CSA Slovenija).

Od prihoda računalništva v oblaku informacijske storitve doživljajo velike spremembe, še posebej ker uporaba oblaka v vseh gospodarskih sektorjih narašča. Slovenska podružnica CSA, združenja za varnost računalništva v oblaku, zato organizira konferenco, na kateri bodo strokovnjaki spregovorili o tveganjih, prednostih in izzivih, s katerimi se srečujejo zaposleni na področju informacijskih tehnologij.

Peta konferenca za srednjo in vzhodno Evropo

Letošnja peta konferenca za srednjo in vzhodno Evropo bo potekala 9. marca v Ljubljani, v hotelu Best Western Premier Hotel Slon. V središču pozornosti bodo značilnosti delovanja v oblaku in varnostne ovire, ki se ob tem pojavljajo. Organizatorji obljubljajo zanimiva in praktična predavanja o ranljivosti varnosti, prihodnosti podatkov in možnostih njihove zaščite.

Obiskovalce bosta uvodoma nagovorila Richard Morell (Cloud Security Alliance) in mag. Jurij Bertok z Ministrstva za javno upravo RS. Med uveljavljenimi domačimi in tujimi strokovnjaki v nadaljevanju programa pa bosta tudi Mateusz Flak (Darktrace), ki bo spregovoril o strojnem učenju spletne varnosti, in Dimitra Liveri (ENISA), skupaj s katero bodo udeleženci ugotavljali, kaj oblak pravzaprav potrebuje.

Podrobnosti o dogodku najdete na uradni spletni strani, kjer se lahko tudi prijavite na konferenco.