SLOVENCI NA CES 2016

Visionect v Las Vegasu prejel nagrado za najboljšo ekološko inovacijo

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

Slovenski Visionect je na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu za varčni zaslon Joan Meeting Room Assistant prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij.

Visonect Joan CES

Visionect je v Las Vegasu prejel odličje za najboljšo inovacijo na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij (foto: Visionect).

Joan Meeting Room Assistant je prepričala organizatorje sejma zabavne elektronike CES, ki te dni poteka v Las Vegasu, in osvojila nagrado za eno najboljših inovacij na področju ekološkega oblikovanja in trajnostnih tehnologij. Poleg Visionectove rešitve je to nagrado prejelo le še 8 drugih rešitev.

Joan je pametna digitalna tabla z obvestili, koledar in organizator dela z zaslonom, ki temelji na e-črnilu. Zaradi tega porabi 99 odstotkov manj energije od konkurenčnih izdelkov s klasičnimi zasloni LCD. Z enim polnjenjem baterije deluje do tri mesece, njen programski vmesnik pa podpira integracijo s spletnimi koledarskimi storitvami, kot so Office 365, Google Apps in Microsoft Exchange.

Kot že ime (Meeting Room Assistant) pove, je Joan namenjena predvsem uporabi v sejnih sobah, kjer jo uporabnik lahko preprosto namesti, brez uporabe kablov.

Visionectova tehnologija v 33 državah

Ljubljansko visokotehnološko podjetje Visionect je bilo ustanovljeno leta 2007. Ustanovili so ga trije partnerji, vsi imajo še danes aktivno vlogo v podjetju – Matej Zalar kot izvršni direktor, Luka Birsa kot tehnični direktor in Rok Zalar kot vodja razvoja. Leta 2014 je podjetje vstopilo na trg digitalnega označevanja, takrat se je Visionectu pridružil tudi Jaka Stele kot poslovni direktor.

Foto: Visionect

Foto: Visionect

Podjetje je še pred kakšnim letom imelo okrog 10 zaposlenih, danes jih je že 22. Poleg tega redno sodelujejo z nekaj deset strokovnjaki, poslovnimi in tehnološkimi partnerji, ki jim pomagajo pri proizvodnji elektronike, raziskavah ter načrtovanju in oblikovanju rešitev.

Visionect razvija sisteme za brezžično digitalno označevanje mestnih površin, potniškega prometa, cest, stavb in notranjih prostorov. Skupaj s partnerji E-Ink, Epson, Microsoft in STMicroelectronics omogočajo izdelavo elektronskih tabel in drugih digitalnih oznak z nizko porabo energije.

Skupaj s Slovenijo je Visionectova tehnologija trenutno prisotna v 33 državah po svetu. Zadnje države, v katere je Visionect dobavljal prikazovalnike iz e-papirja, so Avstralija, Belgija, Nemčija, Švica, Velika Britanija, Združene države Amerike, Italija, Francija, Singapur, Japonska in Norveška.