Digitalno zdravje

Startupi, potegujte se za mesto na največjem medicinskem sejmu!

Vam je članek všeč?

Priporočite ga prijateljem prek družbenih omrežij!

Preden se 31. maja izteče rok za prijave na naslednji krog v pospeševalniku Grants4Apps Accelerator in 20. junija rok za prijave na StartupBootcamp Digital Health v Berlinu, se zagonskim podjetjem na zdravstvenem področju ponuja odlična priložnost: 26. maja se boste lahko v Ljubljani spoznali s predstavniki obeh organizacij, izmenjali izkušnje in spregovorili o možnostih sodelovanja. Morda pa si na tekmovanju LAST CALL for Grants4Apps Accelerator Startup Competition prislužite še mesto na največjem medicinskem sejmu Medica v Düsseldorfu.

Dogodek INFUSE bodo sestavljali trije deli, kratka konferenca, tekmovanje zagonskih podjetij v predstavitvah pred žirijo in večerna zabava s priložnostmi za mreženje z zdravstvenimi strokovnjaki, predstavniki iz zagonskih podjetij in vlagatelji.

infuse

Konferenca o digitalnem zdravju, tekmovanje za zagonska podjetja in priložnost za mreženje z vlagatelji – 26. maja 2017 na dogodku INFUSE.

Nam je New Delhi lahko za zgled?

Konferenčni del se bo začel z predstavitvijo organiziranosti javnega zdravstva v New Delhiju in razpravo z mag. Katarino Kralj in Ozrenom Pezom o tem, kaj se lahko države s sistemom eHealth naučijo druga od druge ter kje je Slovenija v svetovnem merilu. Dr. Axel Polack bo nato spregovoril o velikih podatkih, genetskem testiranju in tehnologijah, ki omogočajo spreminjanje genov.

Zbrane bo na temo trendov digitalnega zdravja nagovoril Jesus de Valle, vodja Bayerjevega pospeševalnika Grants4Apps Accelerator, ki ne bo razmišljal le o številkah, temveč tudi o dejanskem vplivu digitalnega zdravja. V razpravi s člani tekmovalne žirije bo pogovor tekel o plačilnih modelih in možnostih financiranja v zdravstvu ter premisleku o odnosu do bolnika oz. stranke.

Tekmovanje zagonskih podjetij

V tekmovalnem programu bo do 15 zagonskih podjetij dobilo priložnost, da svoje rešitve predstavijo mednarodnim strokovnjakom, med katerimi so tudi vlagatelji, ki so že podprli slovenska zagonska podjetja. Žirijo bodo sestavljali:

  • Jesus del Valle, vodja Bayerjevega pospeševalnika Grants4Apps Accelerator,
  • Klaus Stöckemann, vlagatelji in partner v Peppermint Venture Partners,
  • Dorjan Marušič, kardiolog, nekdanji zdravstveni minister,
  • Stanislav Sirakov, partner pri pospeševalniku LAUNCHub,
  • Axel Polack, partner poljskega investicijskega sklada Joint Polish Investment Fund,
  • Alex Farcet, soustanovitelj svetovne mreže Startupbootcamp.

Zmagovalec tekmovanja bo dobil svoj prostor v ameriškem paviljonu na sejmu Medica, največjem medicinskem sejmu, ki se bo novembra odvil v Düsseldorfu. Zmagovalno zagonsko podjetje bo  gostujoča inovacija v prostoru Lab & Lounge organizacije Future for Health, ki si prizadeva za povezovanje znanja na področju digitalnega zdravja. Tržna cena prostora sicer znaša 3 000 ameriških dolarjev.

Se vidimo 26. maja v Tehnološkem parku

Dogodek organizirata Tehnološki park Ljubljana in strokovna revija Medicina danes v sodelovanju s Healthdayjem, slovensko skupnostjo podjetij s področja zdravstvenih tehnologij in organizacij iz njihovega podpornega okolja. Odvil se bo 26. maja 2017 z začetkom ob 17.00 v Tehnološkem parku v Ljubljani .

Na dogodek o digitalnem zdravju INFUSE se lahko prijavite na spletni strani, kjer tudi izveste podrobnosti o programu. Cena vstopnice je 25 eur. Vabljeni zdravniki, zagonska podjetja in vsi, ki vas zanimajo zdravstvo, medicina in digitalno zdravje!