Bodite del nove generacije zelenih podjetnikov! - Netokracija.si

Bodite del nove generacije zelenih podjetnikov!

Natečaj ClimateLaunchpad 2016 vabi vse navdušence nad okoljem ter zelenimi tehnologijami, da se pridružite tekmovanju, osvojite 10,000 EUR in obrnete svojo idejo v hitro rastoče podjetje! Rok prijave je 20. maj 2016.

climatelaunchpad_2016_logoNajvečji evropski natečaj poslovnih idej na področju čistih tehnologij, ClimateLaunchpad, ki ga v Sloveniji tudi letos organizira CONOT – center odličnosti nizkoogljične tehnologije, v sodelovanju s Kemijskim inštitutom Ljubljana in Tehnološkim parkom Ljubljana, je tekmovanje, ki vam zraven finančne spodbude prinaša tudi možnost realizacije poslovne ideje. Na tekmovanju pričakujejo ideje iz sveta čiste tehnologije. Če ne veste najbolje, kaj je to, si poglejte naslednji video.

10,000€ za zmagovalca

Rok za prijave je petek, 20. maj 2016, svojo prijave pa lahko oddate tukaj. Po prijavi bo 2. in 3. junija potekal poslovni trening z vrsto usposabljanj, ki bodo udeležence pripravile na državni finale. Najboljši se bodo nato uvrstili na evropski finale, ki bo oktobra v Estoniji, od tam pa bo 10 ekip uvrščenih v Climate-KIC pospeševalnik, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Končni zmagovalec prejme denarno nagrado 10,000 evrov, drugi in tretji pa sta nagrajena z nagrado 5,000 in 2,500 evrov.

V tekmovanju zraven Slovenije sodeluje še 27 drugih evropskih držav. Slovenska koordinatorica je Meta Čučnik in Kemijskega instituta (meta.cucnik@ki.si). Spomnimo še, da se je lani na evropskem nivoju odlično odrezala ekipa Konopko z idejo biogranulata iz industrijske konoplje. Ne bojte se, poskusite!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.