Bodite del nove generacije zelenih podjetnikov!

Natečaj ClimateLaunchpad 2016 vabi vse navdušence nad okoljem ter zelenimi tehnologijami, da se pridružite tekmovanju, osvojite 10,000 EUR in obrnete svojo idejo v hitro rastoče podjetje! Rok prijave je 20. maj 2016.

climatelaunchpad_2016_logoNajvečji evropski natečaj poslovnih idej na področju čistih tehnologij, ClimateLaunchpad, ki ga v Sloveniji tudi letos organizira CONOT – center odličnosti nizkoogljične tehnologije, v sodelovanju s Kemijskim inštitutom Ljubljana in Tehnološkim parkom Ljubljana, je tekmovanje, ki vam zraven finančne spodbude prinaša tudi možnost realizacije poslovne ideje. Na tekmovanju pričakujejo ideje iz sveta čiste tehnologije. Če ne veste najbolje, kaj je to, si poglejte naslednji video.

10,000€ za zmagovalca

Rok za prijave je petek, 20. maj 2016, svojo prijave pa lahko oddate tukaj. Po prijavi bo 2. in 3. junija potekal poslovni trening z vrsto usposabljanj, ki bodo udeležence pripravile na državni finale. Najboljši se bodo nato uvrstili na evropski finale, ki bo oktobra v Estoniji, od tam pa bo 10 ekip uvrščenih v Climate-KIC pospeševalnik, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Končni zmagovalec prejme denarno nagrado 10,000 evrov, drugi in tretji pa sta nagrajena z nagrado 5,000 in 2,500 evrov.

V tekmovanju zraven Slovenije sodeluje še 27 drugih evropskih držav. Slovenska koordinatorica je Meta Čučnik in Kemijskega instituta (meta.cucnik@ki.si). Spomnimo še, da se je lani na evropskem nivoju odlično odrezala ekipa Konopko z idejo biogranulata iz industrijske konoplje. Ne bojte se, poskusite!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.