O nogometu lahko razpravljate - s klepetalnim robotom

O nogometu lahko razpravljate – s klepetalnim robotom

V nekaterih aplikacijah in orodjih se že srečujemo s klepetalnimi roboti, ki nam pomagajo pri njihovi uporabi in takoj odgovarjajo na naša vprašanja in zadrege, če te le niso prezapletene. Poseben pogovorni asistent pa bo naslednje leto obveščal in zabaval navijače evropskega prvenstva v futsalu v Sloveniji!

V Sloveniji bomo od 30. januarja do 10. februarja 2018 gostili UEFA Futsal EURO 2018, evropsko prvenstvo v futsalu. Kot prav poseben sodelavec se je organizatorjem pred kratkim pridružil »Futsal bot«.

Nogometne navdušence bo na Facebooku obveščal o zanimivih vsebinah, jim pomagal pri iskanju pomembnih informacij in jim jih po želji dostavil v nabiralnik v aplikaciji Messenger. Njegova največja odlika je seveda ta, da bo na zastavljena vprašanja odgovarjal takoj. In – jasno, navijal bo za domačo reprezentanco!

Futsal bot, ki z vami govori o nogometu (vir: UEFA Futsal EURO 2018).

Prvi klepetalni robot UEFE

Gre za prvega virtualnega asistenta v okviru tekmovanj Evropske nogometne zveze in prvega klepetalnega robota, ki v Sloveniji pomaga pri organizaciji velikega športnega dogodka. Zavedati pa se je treba, da je še začetnik in da bo hkrati z reprezentancami tudi on treniral, se učil iz vsakdanjih preizkušenj in tako izpopolnjeval.

Uporabniki Facebooka bodo lahko vsa pomembna obvestila prejeli neposredno v svoj nabiralnik na Facebooku. Klepetalni robot, ki govori slovensko, bo znal odgovoriti na praktična vprašanja o tekmovanju (npr. kje kupiti vstopnice), navijače bo seznanjal z dejstvi o futsalu, zgodovini tekmovanja, jih izzival, naj se preizkusijo v kvizu. Privržence slovenske reprezentance pa bo že pred začetkom prvenstva obveščal o vseh pomembnejših prijateljskih tekmah in poskrbel, da jim nič pomembnega ne uide.

Prihodnost je v Messengerju

Messengerjev pogovorni robot omogoča takojšnjo komunikacijo z uporabniki, ki tako najhitreje pridejo do uporabnih podatkov. Komunikacija se odvija v Facebookovem Messengerju, ki jo ima po vsem svetu nameščenih kar 1,2 milijarde ljudi. Kot je nedavno razkril Mark Zuckerberg, želi Facebook v Messengerju povezati večino drugih aplikacij, ki jih sicer pogosto uporabljamo na pametnih telefonih ali tabličnih računalnikih.

Ali veste, katere reprezentance so se do sedaj že uvrstile na evropsko prvenstvo UEFA Futsal EURO 2018? Ne? Vprašajte Futsal bota, nestrpno vas že pričakuje!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.