O nogometu lahko razpravljate – s klepetalnim robotom

V nekaterih aplikacijah in orodjih se že srečujemo s klepetalnimi roboti, ki nam pomagajo pri njihovi uporabi in takoj odgovarjajo na naša vprašanja in zadrege, če te le niso prezapletene. Poseben pogovorni asistent pa bo naslednje leto obveščal in zabaval navijače evropskega prvenstva v futsalu v Sloveniji!

V Sloveniji bomo od 30. januarja do 10. februarja 2018 gostili UEFA Futsal EURO 2018, evropsko prvenstvo v futsalu. Kot prav poseben sodelavec se je organizatorjem pred kratkim pridružil »Futsal bot«.

Nogometne navdušence bo na Facebooku obveščal o zanimivih vsebinah, jim pomagal pri iskanju pomembnih informacij in jim jih po želji dostavil v nabiralnik v aplikaciji Messenger. Njegova največja odlika je seveda ta, da bo na zastavljena vprašanja odgovarjal takoj. In – jasno, navijal bo za domačo reprezentanco!

Futsal bot, ki z vami govori o nogometu (vir: UEFA Futsal EURO 2018).

Prvi klepetalni robot UEFE

Gre za prvega virtualnega asistenta v okviru tekmovanj Evropske nogometne zveze in prvega klepetalnega robota, ki v Sloveniji pomaga pri organizaciji velikega športnega dogodka. Zavedati pa se je treba, da je še začetnik in da bo hkrati z reprezentancami tudi on treniral, se učil iz vsakdanjih preizkušenj in tako izpopolnjeval.

Uporabniki Facebooka bodo lahko vsa pomembna obvestila prejeli neposredno v svoj nabiralnik na Facebooku. Klepetalni robot, ki govori slovensko, bo znal odgovoriti na praktična vprašanja o tekmovanju (npr. kje kupiti vstopnice), navijače bo seznanjal z dejstvi o futsalu, zgodovini tekmovanja, jih izzival, naj se preizkusijo v kvizu. Privržence slovenske reprezentance pa bo že pred začetkom prvenstva obveščal o vseh pomembnejših prijateljskih tekmah in poskrbel, da jim nič pomembnega ne uide.

Prihodnost je v Messengerju

Messengerjev pogovorni robot omogoča takojšnjo komunikacijo z uporabniki, ki tako najhitreje pridejo do uporabnih podatkov. Komunikacija se odvija v Facebookovem Messengerju, ki jo ima po vsem svetu nameščenih kar 1,2 milijarde ljudi. Kot je nedavno razkril Mark Zuckerberg, želi Facebook v Messengerju povezati večino drugih aplikacij, ki jih sicer pogosto uporabljamo na pametnih telefonih ali tabličnih računalnikih.

Ali veste, katere reprezentance so se do sedaj že uvrstile na evropsko prvenstvo UEFA Futsal EURO 2018? Ne? Vprašajte Futsal bota, nestrpno vas že pričakuje!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.