24. april je dan za Open Way - Netokracija.si

24. april je dan za Open Way

Druga konferenca o odprtokodnih rešitvah se približuje! Open Way bo postregel z zanimivimi govorci in tudi delavnicami, tokrat v podjetniškem inkubatorju Podbreznik. Rezervirajte si 24. april!

Druga konferenca o odprtokodnih rešitvah, Open Way, bo potekala 24. aprila.
Druga konferenca o odprtokodnih rešitvah, Open Way, bo potekala 24. aprila.

Open Way, največja slovenska odprtokodna konferenca poleg promoviranja odprte kode v računalništvu spodbuja tudi odprtost na drugih področjih, kot so denimo mediji ter javna uprava. Teh se bodo dotaknili tudi v letošnjem programu. V petek, 24. aprila, se bo na dogodku zvrstilo osem govorcev, od tega dva iz tujine, ki bodo ponudili pregled nad novimi smernicami v računalništvu in elektrotehniki, dotaknili pa se bodo tudi boja za odprtost in etiko v medijih.

Anže Voh Boštic je direktor zavoda in odgovorni urednik portala Pod Črto, kjer se trudijo v slovenski medijski prostor vnesti poglobljene in analizirane informacije o vsakodnevnih družbenih problemih. Na konferenci bo spregovoril na predavanju pod naslovom ‘Ko podatki spregovorijo’. V prvem delu bo z govorom ‘The use of pure data in music’ spregovorila tudi dr. Lorena Mihelač. Iz Albanije prihaja Elio Qoshi, grafični oblikovalec in član odbora Opel Labs Albania. Njegov govor nosi naslov ‘Overcoming your designer ego in an open source community’.

11103273_780411462065915_6733961897303189829_o

Petkov Open Way pa bo ponudil tudi z delavnicami, ki bodo potekale v dopoldanskem času, od 9. do 13. ure. Izbirate lahko med tremi:

  • Build custom web projects with Drupal (Boštjan Kovač & Iztok Smolič)
  • Arduino traffic light: environment interactive devices (Rabindranath Andujar, Igor Trupina & Nejc Stepan)
  • SmartNinja delavnica: Bootstrap & friends (matej Ramuta & Žiga Besal).

Dogodek bo potekal v podjetniškem inkubatorju Podbreznik, ki je pod vodstvom iniciative StartUP Novo Mesto. VabljenI!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.