24. SOF ima jajca! - Netokracija.si

24. SOF ima jajca!

Kot smo na Netokraciji že napovedali, bo 24. SOF pod naslovom "Upaj si" letos potekal 26. in 27. marca v portoroškem Bernardinu. Znan je program letošnjega slovenskega oglaševalskega festivala.

SOF Nadya Zhexembayeva
Svetovalka, avtorica in predavateljica Nadya Zhexmebayeva bo spregovorila o pomembnostih inovacij.

V dvorani Evropa se bo v dveh dneh zvrstila kopica domačih in tujih govorcev, ki bodo, po besedah predsednice Marje Feldin, dokazali, da ‘kokodaka lahko vsak, vsakdo pa ne more znesti jajc’. Četrtkov dan na SOF-u bo pričel Björn Ståhl, izvršni kreativni direktor agencijo INGO iz Stockholma, ki bo predstavil zgodbo uspešnosti njihove agencije, ki se je povzpela med najboljše na Švedskem. O pomembnosti sprememb, trajnostnega razvoja in stalnega inoviranja bo spregovorila dr. Nadya Zhexembayeva, ki poučuje na šoli za menedžment na Bledu. “Da bi obdržal, spusti” se glasi naslov njenega predavanja, kajti verjame, da je edini način za to, da napreduješ, ponovno izumljanje.

V četrtek bo zagotovo še vredno obiskati predavanje Katie Axam, vodje marketinga in komunikacij pri Software Group, IBM osrednje in vzhodne Evrope. Trženjska strokovnjakinja z 20 leti izkušenj na področju marketinga, vodenja in strateškega načrtovanja nas bo spoznala z novimi zapovedmi digitalnega dizajna in znamčenja. Svet se spreminja in spoznati moramo nove priložnosti, ki nas bodo privedle k bolj prilagodljivemu trženju.

Petek bo drugi in letos tudi zadnji dan SOF-a, ki je do sedaj vedno trajal tri dni. Organizatorji v dopoldanskem času predstavljajo Jaimeja Mandelbauma iz agencije Y&R, ki verjame, da so tudi nepopolnosti koristne in nujne za kreativno delo v indrustriji. Iz dunajske Ogilvy&Mather letos prihaja Gregor Ahman, ki nam bo postregel z dvema žličkama panike na dan in poskušal ugotoviti, kako ustvariti okolje, v katerem res lahko izkoristimo svoj kreativni potencial.

24.SOF_visual
Rok za prijave del je podaljšan do 26. februarja.

V petek seveda ne bo manjkal niti že tradicionalni Pristop talk show z Aljošo Bagolo, zvečer pa bo sledila podelitev nagrad 24. SOF-a, Zlata noč. Naj poudarimo, da je rok za oddajo prijav na tekmovanje podaljšan do 26. februarja.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Analiza

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.