Veste, kolikšna je dejansko vaša plača?

Veste, kolikšna je dejansko vaša plača?

Če ste redno zaposleni, vsak mesec prejmete plačni izpisek. Pa razumete vse navedene postavke: prispevke, davke, dodatke in akontacije? Pri 3FS so razvili (zaenkrat) interno aplikacijo za izračun in nazoren grafični prikaz plač, ki zaposlenim omogoča razumljiv vpogled v finančne transferje zaslužene bruto plače in odgovor na preprosto vprašanje: "Kam gre moj denar?"

(Vir: 3FS Facebook)
(Vir: 3FS Facebook)

Aplikacija je nastala kot interni eksperiment pri 3FS, zasnovala pa jo je tričlanska ekipa na čelu z Vasjom Bočkom. Za oblikovanje je poskrbel Jure Sobočan, za razvoj pa Miha Bogataj. Ideja je posledica, kot pravijo “interne bolečine”, ko so morali zaposlenim dokazovati, kakšna je v resnici njihova realna plača. “Morali smo narediti razumljivo rešitev, ki bo povečala zavedanje o finančnih transferjih”, pravijo.

Direktor 3FS Andraž Logar je screenshot aplikacije objavil v zaprti Facebook skupini Slovenski developerji ter na Facebook strani podjetja, obe objavi pa sta doživeli množične odzive in odobravanje. Kot nam je zaupal Andraž:

Da programski paketi za izračunavanje plač ne vsebujejo funkcionalnosti, ki bi zaposlenim približala razporeditev finančnih transferjev njihovega zasluženega denarja in da smo to morali narediti sami, je naravnost grozljivo. Odziv je vsaj desetkrat večji od pričakovanega in očitno je, da Slovenci tovrstne zadeve potrebujemo kot Sahara vodo.

Zaenkrat gre za interno rešitev, ki jo uporabljajo pri 3fs, v načrtu pa je, da zadevo odprejo za javnost, sicer v precej osnovni obliki, saj je, kot pravi Andraž, v Sloveniji izjem preveč, da bi jih vse kakovostno pokrili. Vendar se ekipa pri načrtih ne omejuje:

Načrtujemo tudi odprt API za plačne programe – ti pošljejo podatke k nam, mi pa jim vrnemo generirane PDF-je. Vsekakor pa moramo pri tem biti zelo pazljivi, saj gre za občutljivo področje osebnih podatkov, tako da tehnološko rešitev za javni servis še iščemo.

Podobni servisi sicer obstajajo (primeri 1, 2 in 3) , vendar ti naredijo zelo osnovne in nič kaj user-friendly izračune. Kot pravi Andraž:

Prednost je v obliki, izčiščeni informaciji in v razumljivosti.

Ali bi 3FS-ov plačni izpisek uporabljali tudi v svojem podjetju?

Vir: 3FS (klikni za povečano verzijo)
Vir: 3FS

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.