Ali imate backup?

Ali imate backup?

V torek, 31. marca, smo obeleževali svetovni dan varnostnega kopiranja. Inicivativi se pridružuje tudi slovenski program Varni na internetu.

31. marec je svetovni dan varnostnega kopiranja. Vir: Varni na spletu
31. marca je bil svetovni dan varnostnega kopiranja.

113 mobitelov je izgubljenih ali ukradenih vsako minuto, eden od desetih računalnikov je okužen z virusi vsak mesec … Izguba podatkov je veliko bolj vsakodnevna reč, kot bi včasih pomislili in žal njihovo pravo vrednost spoznamo velikokrat šele, ko ostanemo brez njih. Samo pomislite, da po neumni nesreči izgubite svoje poročne fotografije, diplomsko nalogo, letna poročila … Zato obstaja svetovna iniciativa dan varnostnega kopiranja, ki ga obeležujemo 31. marca.

Slovenski program Varni na internetu se je pridružil iniciativi in hkrati opozarja tudi na obilico izsiljevalskih virusov: ti lahko zaklenejo vse dokumente na računalniku in potem zahtevajo plačilo odkupnine, saj odšifriranje drugače kot z zasebnim ključem, ki je v lasti storilcev, ni mogoče.

Zunanji disk ali oblak

Obstajata dve rešitvi shranjevanja svojih podatkov. Prva je najhitrejša in najenostavnejša – zunanji disk, katerih cena je v zadnjem času postala precej dostopnejša. Druga možnost je oblačno shranjevanje podatkov, pri čemer imate na voljo vrsto različnih okolij: Dropbox, Google Drive, OneDrive, SugarSync, Wuala, SpiderOak, … Varnostno kopiranje ne velja samo za podatke na računalniku, poskrbeti moramo tudi za svoje mobilne telefone in tablice.

Na centru SI-CERT izpostavljajo dve pravili, ki jima morate slediti:

  • vedno ustvarite dve kopiji podatkov na dve ločenih lokacijah,
  • za kopije poskrbite več kot enkrat letno.

Pa vi? So vaši podatki na varnem?

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.