Nekdanji podpredsednik Alibabe prihaja v Slovenijo

Nekdanji podpredsednik Alibabe prihaja v Slovenijo

Kako v dobrih desetih letih priti do naslova najboljši spletni trgovec na svetu in ustvariti 170 milijard dolarjev prometa? Kako se takšno podjetje sploh razvija in raste? Kje je e-trgovina v svetovnem merilu danes?

Oktobra prihaja v Ljubljano predavat Porter Erisman, nekdanji podpredsednik Alibabe. Early bird prijave do 30. 8.!
Oktobra prihaja v Ljubljano predavat Porter Erisman, nekdanji podpredsednik Alibabe. Early bird prijave so možne do 30. 8. 2015.

Na vsa zgornja vprašanja bo v petek, 16. oktobra, v Ljubljani odgovarjal Porter Erisman, avtoriteta s področja e-trgovine in svetovalec številnih velikih podjetij. Nekdanji podpredsednik Alibabe, največje spletne trgovine na svetu, je v podjetju preživel skoraj desetletje, v tem času pa je skrbel za mednarodne dejavnosti družbe, marketing in korporativne zadeve.

Porter je Američan, ki je svoje spomine in izkušnje iz podjetja prenesel v knjigo Svet Alibabe, pod njegovim očesom pa je nastal tudi nagrajeni dokumentarec Krokodil iz Jangceja, ki pripoveduje zgodbo njegovega službovanja v Alibabi. Danes Erisman živi v Šanghaju in svetuje podjetjem v Indiji, Nigeriji, Mehiki in Vietnamu.

Sezam, odpri se

Ime Alibaba je vsem v ušesu večinoma po stari arabski pravljici, ki pripoveduje o Ali Babi in njegovih 40 razbojnikih, ki so si nagrabili veliko bogastva okrog sebe. Kitajska Alibaba pa ni pravljica, je resničnost največje spletne trgovine na svetu, ki je bila ustanovljena v letu 1999. Do danes je ustanovljenih že mnogo blagovnih znamk, v letu 2012 pa sta dva izmed portalov, ki ju upravlja Alibaba, ustvarila že 170 milijonov dolarjev prometa.

Dogodek organizira Marketing Magazin. Prijavite se še danes na alibaba@marketingmagazin.si in do 30. avgusta ujemite zgodnje prijave, ki vam prinašajo 20-odstotni popust!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.