Baby Stork: Ko štorklja ... ups, aplikacija prinese dojenčka

Baby Stork: Ko štorklja … ups, aplikacija prinese dojenčka

Vedno več parov, ki si želijo otrok, po nekaj neuspelih poskusih prehitro obupa ali se zateče v nenujne medicinske posege. Rešitev ponujajo snovalci aplikacije Baby-Stork, ki ženski pomaga poslušati njeno telo in zanositi na povsem naraven način.

babystork

Z neplodnostjo se v sodobnem svetu sooča vsak osmi par, od preostalih sedmih pa trije pari po šestih mesecih neuspelih poskusov postanejo psihično utrujeni in si tako še zmanjšajo možnosti za zanositev. Tako se je ustanoviteljema podjetja Eriku Zupančiču in Andreju Brelihu porodila zamisel za Baby-Stork. Podjetje je pred kratkim prejelo investicijo sklada StartLabs.

Merjenje bazalne temperature in elektrolitov v slini

Od podobnih aplikacij za spremljanje ženskega mesečnega cikla in načrtovanje nosečnosti se Baby-Stork loči po tem, da beleži bazalno telesno temperaturo in prevodnost sline uporabnice, s pomočjo teh podatkov pa nato natančno določi njene plodne dneve. Oba podatka uporabnica vsak dan oralno izmeri s posebnim pripomočkom Baby-Stork Buddy (mere: 13,5 x 3,5 x 2,6 cm), ki ga nato vsaj enkrat mesečno prek Bluetootha poveže in sinhronizira z mobilno aplikacijo.

Oba parametra medicinska stroka že dolgo priznava, vendar je bilo njuno merjenje zamudno in ne ravno enostavno. S sodobno tehnologijo smo uporabnicam omogočili hitrejše in bolj zanesljive meritve. Predvsem je celoten postopek merjenja bistveno enostavnejši od običajnega, s pomočjo tehnologije Internet of Things (IoT) pa je rezultat pridobljen takoj.

Erik Zupančič, soustanovitelj

baby-stork-ekipa
Ekipi svetuje Jugoslav Petković

Različice aplikacije

Aplikacijo je sicer mogoče uporabljati tudi samostojno, vendar se priporoča opravljanje meritev z Baby-Stork Buddyjem, saj ta pridobi ključne podatke. Ustvarjalci so nam zaupali še, da bo v različici aplikacije premium podatke uporabnice celo spremljal izbrani ginekolog in ji svetoval, kako najhitreje doseže zanositev.

Baby-Stork je trenutno še v preizkusnem obdobju, lahko pa merilnik Baby-Stork Buddy že prednaročite. Če pred dobavo “po nesreči” zanosite, naj vas ne skrbi, saj boste dobile povrnjen denar in seveda čestitke ekipe Baby-Stork. Za zaključek še zanimivost, da so morali prvo testno skupino uporabnic razpustiti, saj jih je 70 % zanosilo. Bo že držalo, da psiha in razpoloženje tukaj igrata veliko vlogo.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.