Baby Stork: Ko štorklja … ups, aplikacija prinese dojenčka

Vedno več parov, ki si želijo otrok, po nekaj neuspelih poskusih prehitro obupa ali se zateče v nenujne medicinske posege. Rešitev ponujajo snovalci aplikacije Baby-Stork, ki ženski pomaga poslušati njeno telo in zanositi na povsem naraven način.

babystork

Z neplodnostjo se v sodobnem svetu sooča vsak osmi par, od preostalih sedmih pa trije pari po šestih mesecih neuspelih poskusov postanejo psihično utrujeni in si tako še zmanjšajo možnosti za zanositev. Tako se je ustanoviteljema podjetja Eriku Zupančiču in Andreju Brelihu porodila zamisel za Baby-Stork. Podjetje je pred kratkim prejelo investicijo sklada StartLabs.

Merjenje bazalne temperature in elektrolitov v slini

Od podobnih aplikacij za spremljanje ženskega mesečnega cikla in načrtovanje nosečnosti se Baby-Stork loči po tem, da beleži bazalno telesno temperaturo in prevodnost sline uporabnice, s pomočjo teh podatkov pa nato natančno določi njene plodne dneve. Oba podatka uporabnica vsak dan oralno izmeri s posebnim pripomočkom Baby-Stork Buddy (mere: 13,5 x 3,5 x 2,6 cm), ki ga nato vsaj enkrat mesečno prek Bluetootha poveže in sinhronizira z mobilno aplikacijo.

Oba parametra medicinska stroka že dolgo priznava, vendar je bilo njuno merjenje zamudno in ne ravno enostavno. S sodobno tehnologijo smo uporabnicam omogočili hitrejše in bolj zanesljive meritve. Predvsem je celoten postopek merjenja bistveno enostavnejši od običajnega, s pomočjo tehnologije Internet of Things (IoT) pa je rezultat pridobljen takoj.

Erik Zupančič, soustanovitelj

baby-stork-ekipa
Ekipi svetuje Jugoslav Petković

Različice aplikacije

Aplikacijo je sicer mogoče uporabljati tudi samostojno, vendar se priporoča opravljanje meritev z Baby-Stork Buddyjem, saj ta pridobi ključne podatke. Ustvarjalci so nam zaupali še, da bo v različici aplikacije premium podatke uporabnice celo spremljal izbrani ginekolog in ji svetoval, kako najhitreje doseže zanositev.

Baby-Stork je trenutno še v preizkusnem obdobju, lahko pa merilnik Baby-Stork Buddy že prednaročite. Če pred dobavo “po nesreči” zanosite, naj vas ne skrbi, saj boste dobile povrnjen denar in seveda čestitke ekipe Baby-Stork. Za zaključek še zanimivost, da so morali prvo testno skupino uporabnic razpustiti, saj jih je 70 % zanosilo. Bo že držalo, da psiha in razpoloženje tukaj igrata veliko vlogo.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.