Baby Stork: Ko štorklja ... ups, aplikacija prinese dojenčka

Baby Stork: Ko štorklja … ups, aplikacija prinese dojenčka

Vedno več parov, ki si želijo otrok, po nekaj neuspelih poskusih prehitro obupa ali se zateče v nenujne medicinske posege. Rešitev ponujajo snovalci aplikacije Baby-Stork, ki ženski pomaga poslušati njeno telo in zanositi na povsem naraven način.

babystork

Z neplodnostjo se v sodobnem svetu sooča vsak osmi par, od preostalih sedmih pa trije pari po šestih mesecih neuspelih poskusov postanejo psihično utrujeni in si tako še zmanjšajo možnosti za zanositev. Tako se je ustanoviteljema podjetja Eriku Zupančiču in Andreju Brelihu porodila zamisel za Baby-Stork. Podjetje je pred kratkim prejelo investicijo sklada StartLabs.

Merjenje bazalne temperature in elektrolitov v slini

Od podobnih aplikacij za spremljanje ženskega mesečnega cikla in načrtovanje nosečnosti se Baby-Stork loči po tem, da beleži bazalno telesno temperaturo in prevodnost sline uporabnice, s pomočjo teh podatkov pa nato natančno določi njene plodne dneve. Oba podatka uporabnica vsak dan oralno izmeri s posebnim pripomočkom Baby-Stork Buddy (mere: 13,5 x 3,5 x 2,6 cm), ki ga nato vsaj enkrat mesečno prek Bluetootha poveže in sinhronizira z mobilno aplikacijo.

Oba parametra medicinska stroka že dolgo priznava, vendar je bilo njuno merjenje zamudno in ne ravno enostavno. S sodobno tehnologijo smo uporabnicam omogočili hitrejše in bolj zanesljive meritve. Predvsem je celoten postopek merjenja bistveno enostavnejši od običajnega, s pomočjo tehnologije Internet of Things (IoT) pa je rezultat pridobljen takoj.

Erik Zupančič, soustanovitelj

baby-stork-ekipa
Ekipi svetuje Jugoslav Petković

Različice aplikacije

Aplikacijo je sicer mogoče uporabljati tudi samostojno, vendar se priporoča opravljanje meritev z Baby-Stork Buddyjem, saj ta pridobi ključne podatke. Ustvarjalci so nam zaupali še, da bo v različici aplikacije premium podatke uporabnice celo spremljal izbrani ginekolog in ji svetoval, kako najhitreje doseže zanositev.

Baby-Stork je trenutno še v preizkusnem obdobju, lahko pa merilnik Baby-Stork Buddy že prednaročite. Če pred dobavo “po nesreči” zanosite, naj vas ne skrbi, saj boste dobile povrnjen denar in seveda čestitke ekipe Baby-Stork. Za zaključek še zanimivost, da so morali prvo testno skupino uporabnic razpustiti, saj jih je 70 % zanosilo. Bo že držalo, da psiha in razpoloženje tukaj igrata veliko vlogo.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.