Perujec iz Lime v Murski Soboti odpira nov coworking prostor

Perujec iz Lime v Murski Soboti odpira nov coworking prostor

Jose Antonio Morales, podjetnik iz Lime, ki živi v Sloveniji, nas zadnji dve leti na Fear & Fail konferencah uči o pozitivnih straneh neuspeha. Zdaj se je odločil, da bo v Murski Soboti odprl prvi coworking prostor v Prekmurju, Aurora.

Jose Antonio Morales prihaja iz Peruja, v Slovenijo pa ga je pripeljala ljubezen. Foto: Nejc Lasič
Jose Antonio Morales prihaja iz Peruja, v Slovenijo pa ga je pripeljala ljubezen (foto: Nejc Lasič).

Po tem, ko je v Izoli uspešno zaplavala RIIBA in so v Trzinu odprli kreativni center PingPong, bo ta teden zaživel nov slovenski prostor sodela, tokrat v Murski Soboti. Prekmurska regija velja za eno najmanj razvitih v slovenskem prostoru, zato je odprtje coworking prostora vsekakor dobrodošlo. Takšnega mnenja je tudi njegov ustanovitelj in idejni vodja, Jose Antonio Morales:

Pred več kot letom sem začel sanjati o odprtju lastnega coworking prostora. Ponudila se mi je odlična priložnost v partnerstvu z NLB, ki je oddajalo svoje prostore v najem. Kot Prekmurcu se mi zdi, da nihče ne skrbi za področje podjetništva v regiji. Zato sem se odločil, da se bom tega izziva lotil kar sam.

Joseja Antonia Moralesa smo bolje spoznali, ko je pred dvema letoma prvič organiziral Fear & Fail konferenco, ki je pritegnila mnoge. Tokrat je okrog sebe zbral ekipo prostovoljcev in svetovalcev, s katerimi želi doseči zastavljene cilje. Projekt trenutno financira sam, brez investitorjev ali prostovoljnih prispevkov, vendar verjame v partnerstva, sponzorstva in druge oblike finančnih prispevkov.

Izkušnje mi govorijo, da je vse lažje, ko je ideja enkrat realizirana. Foto: Nejc Lasič
“Izkušnje mi govorijo, da je vse lažje, ko je ideja enkrat realizirana.” (foto: Nejc Lasič)

Cilji, ki si jih je zadala novoustanovljena ekipa, so za zdaj usmerjeni sploh k zagonu coworking skupnosti v Prekmurju, k oblikovanju skupnosti podjetnikov iz regije, ki bi se tako lahko med seboj še bolj povezali in podpirali. Ciljajo tudi na povezovanje z lokalnimi in tujimi organizacijami, ki težijo k podobnim ciljem, vrednotam in viziji.

Opazil sem, da je pobuda navdihnila mnogo ljudi! Do sedaj sploh nisem vedel, da je v moji okolici toliko podjetnikov in zanimivih ter izkušenih ljudi. Odzivi so odlični, saj ljudje čutijo potrebo po povezovanju. Nihče ne mara biti sam za svojim računalnikom.

Morales se je pri oblikovanju svojega coworking prostora zgledoval po prijateljih iz Impact Hub Vienna, ki združuje podjetnike, svetovalce, freelancerje, kreativce, umetnike in mnoge druge v edinstven ekosistem sodelovanja, virov in navdiha.

Delovni dan v termalnem parku

V Aurori bodo ponujali dnevno vstopnino in dnevno članstvo. Slednje bo za razliko od dnevne vstopnine, ki bo dopuščala samo uporabo prostora, ponujala še različne ugodnosti. Ena od teh so predavanja in ekskurzije, v uporabo je vključena še soba za sestanek. Članom od drugod bo na voljo tudi soba v bližnjem termalnem parku, saj je Jose prepričan, da bo delovni dan v pomirjujočem okolju koristil marsikomu.

Svojim članom želimo omogočiti izkušnjo renesanse podjetništva, ki se trenutno dogaja v vseh večjih mestih, kot je Dunaj, Graz, Budimpešta, Zagreb, Ljubljana in Maribor.

Aurora je grška boginja zore in simbol novih začetkov ter poguma.
Aurora je grška boginja zore in simbol novih začetkov ter poguma.

Ime svojega prvega prostora sodela je Morales izbral zelo premišljeno in mu posvetil veliko svojega časa. Aurora je v bistvu ime grške boginje zore, ki dovoljuje soncu, da vzide in je zato simbol novih začetkov ter poguma, potrebnega za soočanje z novostmi. Verjame, da je ime nekoliko nenavadno za podjetje, saj bi ga prej povezali z lepoto, ezoteriko ali podobnim. A ravno tak feedback ga je prepričal, da je izbral pravo ime, saj kot pravi:

Močno verjamem v zdravje posla samega, ki ga lahko dosežemo le z ravnovesjem med moškimi in ženskimi pristopi. Bistvo podjetništva je vsakodnevno soočanje z energijo in zanosom, naš logotip in ime pa to zelo dobro prikažeta.

Morales pozdravlja trud coworking skupnosti v Sloveniji in meni, da je sicer še v svoji začetni fazi, a se dobro razširja in razvija. Izpostavlja problem zmedenosti razumevanja pomena coworkinga; zanj je coworking platforma, kjer lahko podjetniki rastejo in oblikujejo okolje za inovativnost, podjetniški uspeh in osebni razvoj.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.