S crowdfundingom do piva: Obnova najbolj seksi kombija

S crowdfundingom do piva: Obnova najbolj seksi kombija

Na slovenski spletni platformi za množično financiranje Adrifund se je 15. februarja začela kampanja Beer Bulli. Ob glavnem junaku, razpadlem Volkswagnovem kombiju iz leta '61, sta moči združili dve ljubezni – do piva in starih avtomobilov. Zakaj? Da bo predelan kombi čez nekaj mesecev točil pivo in prinašal veselje na poroke, abrahame in številne druge zabave.

Nekaj takega želi Beer Bulli postati čez nekaj mesecev. (Vir: Beer Bulli)
Kombi Keg, Beer Bullijev vzornik. (Vir: Beer Bulli)

Kup pločevine ob Rižani

Zgodba se zares začne ob reki Rižani, kjer je zadnjih 30 let ležal zapuščen kombi. Nanj so opozorili Mateja Špeharja, ki je iskal Volkswagnov kombi T1, da bi ga preuredil v pivnico na kolesih. Zamisel za to je dobil pri kombijih s pipicami tekočega hmelja v Braziliji in predvsem Avstraliji, kjer podjetje Kombi Keg prenavlja Volkswagnove modele T2 in jih ponuja na posodo za razne zabave, predvsem na plaži seveda.

Kombi T1, ki že sliši na ime Beer Bulli, so našli v zares klavrnem stanju. Toda strokovnjak za obnovo starih avtomobilov, Tadej Korošec, ki je ravno tako del projekta, obljublja, da ga bo vrnil v življenje. Njegov moto pri prenovi je:

En originalni oldtimer je dovolj v muzeju, vse ostalo pa se da predelati.

S crowdfundingom do piva

Za prenovo je seveda potrebnega precej denarja, ki ga bo deloma prispeval pobudnik projekta in njegova družina, 15.000 evrov pa bo poskušal zbrati z množičnim financiranjem na Adriafundu. V zameno za prispevek od pet (#ImeNaSteniPodpornikov) pa vse do deset tisoč  (#BeerBulliPoweredByYourCompany) evrov vas bo Beer Bulli ovekovečil na svoji steni podpornikov, vam častil pivo ali dve ali pa poskrbel za atrakcijo in tekočo osvežitev na vaši domači zabavi.

Konkurenca?

Na zabavi ob začetku kampanje na Adrifundu je imel Beer Bulli tudi prav posebnega gosta, ki sliši na ime TANKR. Gre za enak koncept kombija, ki toči pivo, vendar se pod Tankrom skriva slovenski IMV. Ta je za razliko od Beer Bullija potreboval le barvanje in namestitev pivskih pipic, ob katerih se lahko naslonite na robusten šank. Beer Bulli bo precej drugačnega videza, saj bo iz Volkswagnovega kombija T1 s pivom postregel na dolgem surfu namesto običajnega šanka. Beer Bulli in Tankr tako drug drugega ne vidita kot tekmeca, saj ju druži ljubezen do hladnega piva, ki premaga tudi pregovorno slovensko nevoščljivost.

Beer Bulli v začetnem nezavidljivem stanju. (Vir: Beer Bulli)
Beer Bulli v začetnem nezavidljivem stanju. (Vir: Beer Bulli)

Pivovarniški strici iz ozadja?

Matej Špehar je že od začetka projekta deležen namigovanj, da se je povezal z največjo slovensko pivovarno, ki bi seveda z veseljem poskrbela za sodčke v trebuhu Beer Bullija. Vendar pa Matej Špehar vsem, ki bi jih prešinilo kaj podobnega, jasno odgovarja:

Za projektom Beer Bulli stoji moja denarnica, moja družina in vsi vi, ki ste ali boste podprli projekt na Adrifundu. In ni nobenih pivovarniških stricev iz ozadja. Častna pivoljubska.

Če vam je ob branju zadišalo pivo in bi radi, da Beer Bulli nekoč zapelje tudi na vaše dvorišče, lahko projekt podprete tukaj.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.