S crowdfundingom do piva: Obnova najbolj seksi kombija

Na slovenski spletni platformi za množično financiranje Adrifund se je 15. februarja začela kampanja Beer Bulli. Ob glavnem junaku, razpadlem Volkswagnovem kombiju iz leta '61, sta moči združili dve ljubezni – do piva in starih avtomobilov. Zakaj? Da bo predelan kombi čez nekaj mesecev točil pivo in prinašal veselje na poroke, abrahame in številne druge zabave.

Nekaj takega želi Beer Bulli postati čez nekaj mesecev. (Vir: Beer Bulli)
Kombi Keg, Beer Bullijev vzornik. (Vir: Beer Bulli)

Kup pločevine ob Rižani

Zgodba se zares začne ob reki Rižani, kjer je zadnjih 30 let ležal zapuščen kombi. Nanj so opozorili Mateja Špeharja, ki je iskal Volkswagnov kombi T1, da bi ga preuredil v pivnico na kolesih. Zamisel za to je dobil pri kombijih s pipicami tekočega hmelja v Braziliji in predvsem Avstraliji, kjer podjetje Kombi Keg prenavlja Volkswagnove modele T2 in jih ponuja na posodo za razne zabave, predvsem na plaži seveda.

Kombi T1, ki že sliši na ime Beer Bulli, so našli v zares klavrnem stanju. Toda strokovnjak za obnovo starih avtomobilov, Tadej Korošec, ki je ravno tako del projekta, obljublja, da ga bo vrnil v življenje. Njegov moto pri prenovi je:

En originalni oldtimer je dovolj v muzeju, vse ostalo pa se da predelati.

S crowdfundingom do piva

Za prenovo je seveda potrebnega precej denarja, ki ga bo deloma prispeval pobudnik projekta in njegova družina, 15.000 evrov pa bo poskušal zbrati z množičnim financiranjem na Adriafundu. V zameno za prispevek od pet (#ImeNaSteniPodpornikov) pa vse do deset tisoč  (#BeerBulliPoweredByYourCompany) evrov vas bo Beer Bulli ovekovečil na svoji steni podpornikov, vam častil pivo ali dve ali pa poskrbel za atrakcijo in tekočo osvežitev na vaši domači zabavi.

Konkurenca?

Na zabavi ob začetku kampanje na Adrifundu je imel Beer Bulli tudi prav posebnega gosta, ki sliši na ime TANKR. Gre za enak koncept kombija, ki toči pivo, vendar se pod Tankrom skriva slovenski IMV. Ta je za razliko od Beer Bullija potreboval le barvanje in namestitev pivskih pipic, ob katerih se lahko naslonite na robusten šank. Beer Bulli bo precej drugačnega videza, saj bo iz Volkswagnovega kombija T1 s pivom postregel na dolgem surfu namesto običajnega šanka. Beer Bulli in Tankr tako drug drugega ne vidita kot tekmeca, saj ju druži ljubezen do hladnega piva, ki premaga tudi pregovorno slovensko nevoščljivost.

Beer Bulli v začetnem nezavidljivem stanju. (Vir: Beer Bulli)
Beer Bulli v začetnem nezavidljivem stanju. (Vir: Beer Bulli)

Pivovarniški strici iz ozadja?

Matej Špehar je že od začetka projekta deležen namigovanj, da se je povezal z največjo slovensko pivovarno, ki bi seveda z veseljem poskrbela za sodčke v trebuhu Beer Bullija. Vendar pa Matej Špehar vsem, ki bi jih prešinilo kaj podobnega, jasno odgovarja:

Za projektom Beer Bulli stoji moja denarnica, moja družina in vsi vi, ki ste ali boste podprli projekt na Adrifundu. In ni nobenih pivovarniških stricev iz ozadja. Častna pivoljubska.

Če vam je ob branju zadišalo pivo in bi radi, da Beer Bulli nekoč zapelje tudi na vaše dvorišče, lahko projekt podprete tukaj.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.