BellaBeat lansiral novo platformo in napovedal potencialno sodelovanje z Appleom - Netokracija.si

BellaBeat lansiral novo platformo in napovedal potencialno sodelovanje z Appleom

Slovensko-hrvaški startup BellaBeat, ki je bil pred kratkim sprejet v ameriški pospeševalnik Y Combinator, je lansiral novo platformo in hkrati napovedal sodelovanje s podjetjem Apple. Spomnimo, BellaBeat je nastal kot pivot BabyWatcha, ki sta ga ustanovila Urška Sršen iz Slovenije in Sandro Mur iz Hrvaške, ob mentorstvu dr. Tanje Premru Sršen, predstojnice Kliničnega oddelka za perinatologijo na Ginekološki kliniki v Ljubljani.

Sandro Mur in Urška Sršen, ustanovitelja BellaBeat
Sandro Mur in Urška Sršen, ustanovitelja BellaBeat.

Slovensko-hrvaški startup BellaBeat, ki je bil pred kratkim sprejet v ameriški pospeševalnik Y Combinator, je lansiral novo platformo in hkrati napovedal sodelovanje s podjetjem Apple. Spomnimo, BellaBeat je nastal kot pivot BabyWatcha, ki sta ga ustanovila Urška Sršen iz Slovenije in Sandro Mur iz Hrvaške, ob mentorstvu dr. Tanje Premru Sršen, predstojnice Kliničnega oddelka za perinatologijo na Ginekološki kliniki v Ljubljani.

BellaBeat je sistem, ki nosečnicam omogoča, da s pomočjo ultrazvočne slušalke, priključene na pametni telefon, poslušajo plodov utrip srca in delijo trenutke s svojimi bližnjimi prek posebne platforme, ki združuje nosečnice.  Aplikacija omogoča tudi spremljanje drugih znakov nosečnosti. Zaradi vse večjega števila kopij naprave BabyWatch, je ekipa preusmerila fokus ravno na BellaBeat platformo za nosečnice, na kateri bodo gradili bodoče produkte.

Nova platforma BellaBeat
Nova platforma BellaBeat, na kateri se povezujejo nosečnice.

Podjetje je do sedaj prodalo več kot 7.000 naprav. Velika naročila, predvsem iz ZDA, Mehike in Avstralije, pa so mu prinesla že 2 milijona dolarjev prihodka. V kratkem bodo začeli sodelovati s podjetjem Apple. Kot je eskluzivno za Netokracijo napovedal Sandro Mur:

Obiskali smo podjetje Apple, kjer smo se na sestanku z njihovo tehnično ekipo pogovarjali, kako združiti viziji podjetij, saj  je Apple do sedaj veliko investiral ravno v sektor prenosne zdravstvene tehnologije.

Ekipa BellaBeat v akciji.
Ekipa BellaBeat v akciji.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OVwIP4m1GLs&feature=em-upload_owner[/youtube]

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.