Bikn.io, prva slovenska beacon platforma

Bikn.io, prva slovenska beacon platforma

V ljubljanskem podjetju Dhimahi, d. o. o., so razvili Bikn.io - prvo slovensko beacon platformo, ki odjemniku dovoljuje nadzor in upravljanje celotne mreže oddajnikov in vsebine. Platforma bi lahko v nekaj letih bistveno spremenila način komunikacije.

Podjetje Dhimahi predstavlja prvo slovensko beacon platformo Bikn.io.
Podjetje Dhimahi predstavlja prvo slovensko beacon platformo Bikn.io.

Bikn.io je prva slovenska beacon platforma. Beacons so majhni, brezžični in energijsko varčni senzorji, ki oddajajo radijski signal BLE (Bluetooth Low Energy). Ta signal lahko uporabimo za potiskanje določene vsebine na pametne mobilne telefone, ki so v dometu oddajnika. Da do tega pride, moramo upoštevati tudi tri dejavnike: nameščeni oddajnik, prižgani bluetooth na uporabnikovi mobilni napravi in nameščena mobilna aplikacija za odzivanje na oddajnike.

Takšna komunikacijska rešitev lahko v naslednjih letih bistveno spremeni način komunikacije, predvsem pri trgovcih, organizatorjih dogodkov in drugih trženjskih situacijah. S pomočjo platforme lahko npr. trgovec doseže novo stopnjo interakcije s kupci v trenutku in na kraju, ko se odločajo za nakup. Na njihove pametne mobilne telefone jim lahko dostavi lokacijsko pomembne informacije, kot so popusti, informacije o novih izdelkih, … Zakaj so se v podjetju Dhimahi odločili za to potezo, pa odgovarja direktor podjetja, Vojko Kercan:

Za to platformo smo se odločili v skladu z dolgoročno vizijo podjetja, ki je usmeritev v IoT (Internet of Things). Beacon tehnologija ima praktično neomejene možnosti uporabe v trgovinah, turizmu, dogodkih, izobraževalnih in zdravstvenih ustanovah itn. Ni omejena le na sprožanje sporočil na mobilnih napravah, temveč omogoča tudi navigacijo v zaprtih prostorih, mobilno plačevanje… v katerih vidimo poslovne priložnosti v prihodnosti tako na slovenskem trgu kot zunaj. Poleg programske opreme smo začeli tudi z razvojem strojne opreme oddajnikov s pomočjo slovenskih partnerjev, s čimer želimo spodbuditi slovensko ekonomijo in hkrati potencialnim strankam dostaviti njim prilagojene rešitve po meri. Verjamemo, da je to naslednji tehnološki vlak, ki ga ni za zamuditi. Pričakujemo veliko zanimanje trga, saj smo že v začetni fazi prejeli odlične odzive potencialnih strank in partnerjev.

O prvi beacon platformi pri nas pa si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.