Brez video marketinga boste kmalu neopazni - Netokracija.si

Brez video marketinga boste kmalu neopazni

Video vsebine vse bolj prevzemajo splet. Če še nimate video marketing strategije, je letos skrajni čas, da jo pripravite.

Različne raziskave so pokazale, da je učinek video vsebin od 2x do 12x večji od učinka tradicionalnega marketinga. Že res, da je sistemsko podprt interaktivni marketing, ki omogoča monitoring celotnega obnašanja obiskovalca naših spletnih strani in s tem vedenja, kaj ta išče ter kaj ga zanima, velika prednost. A tudi sam vpliv videov ni zanemarljiv, saj okoli 90 % vseh, ki nakupujejo, trdi, da se lažje in prej odloči za nakup, če si lahko prej ogledajo video, kjer jim je izdelek oz. storitev predstavljena.

Primer Tasty – korak za korakom do zgodbe o uspehu

Tasty, kuharska spletna platforma, ki jo je v sredini leta 2015 ustanovilo tehnološko podjetje Buzzfeed in kjer v kratkih videih predstavljajo slastne recepte, ob katerih se gledalcu kar pocedijo sline.

Njihov uspeh in prepoznavnost nista naključje, saj so se priprave svojih video vsebin lotili zelo premišljeno. Buzzfeed je namreč na podlagi interne raziskave ugotovil, kakšna video vsebina bo dosegla maksimalne rezultate na družbenih omrežjih. Na podlagi ugotovitev so prišli do zaključka, da:

  • morajo zajeti bistvo sporočila v 40 sekundah, saj se je ta dolžina videa izkazala za najbolj uspešno,
  • paziti na ustrezno dimenzijo videa in kakovost slike,
  • hkrati pa mora biti vsebina optimizirana tudi za mobilne naprave.

In tako so pričeli. Svoje video posnetke so omejili na eno minuto, vsak izmed njih pa se začne s sliko končnega izdelka, da pritegnejo zanimanje gledalca. Danes imajo na vseh svojih kanalih na družbenih omrežjih milijone sledilcev, njihovi videi pa imajo zavidajoč engagement.

Hura za dober marketing, a kaj ima od tega prodaja?

Pri Tastyju ne gre samo za všečne video posnetke. Njihov prihodek strmo raste z oglaševanjem različnih ponudnikov kuharskih pripomočkov in ponudnikov hrane. Do cene za oglaševanje pri njih pridemo nekako tako:

Cena za oglaševalca = dogovorjeno plačilo vnaprej + cena na ogled video posnetka.

Če na podlagi ogledov video posnetkov samo na hitro naredimo izračun, je jasno, da je številka vse prej kot majhna.

Uporabniku ponudite ciljno video vsebino

Verjetno ni podjetja, ki si ne bi želelo takega rezultata. A da bi vsebina, ki jo delimo s svetom, prinesla rezultate, je treba pred tem temeljito razmisliti, kakšnega uporabnika nagovarjamo oz. v kateri nakupni fazi se on trenutno nahaja.

Je to faza ozaveščanja, faza raziskovanja, faza odločanja o nakupu ali so pri vas že opravili nakup in zadovoljno delijo vsebino s svojim krogom znancev in prijateljev?

  • Če nekdo samo raziskuje po spletu in naleti na vašo vsebino, je ključno, da vas opazi, zato so najprimernejše vsebine predstavitveni video vašega podjetja ali kakršnakoli vrsta zabavnih video vsebin.
  • Ko je obiskovalec v fazi raziskovanja in odločanja, aktivno išče rešitev za svoj problem. Najbolj se mu boste približali z različnimi infografikami, »how-to« oz. DIY video posnetki in videi, kako je nekdo z vašo pomočjo že rešil svoj (podoben) problem.
  • Če je obiskovalec že postal stranka in je svojo težavo rešil z vašo pomočjo, ga brez zadrege prosite, naj svojo pozitivno izkušnjo deli s svojimi prijatelji in znanci.

Video marketing je od leta 2017 na določeno spletno stran pripeljal tudi do 69 % več obiska, kratki video oglasi imajo 5x boljši doseg kot klasični image oglasi, pristajalne strani, ki vsebujejo video vsebino, so dosegle tudi do 800 % več konverzij. Je to sploh mogoče? Je. In zato je čas, da si omislite strategijo video marketinga.

 

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.