Brez video marketinga boste kmalu neopazni - Netokracija.si

Brez video marketinga boste kmalu neopazni

Video vsebine vse bolj prevzemajo splet. Če še nimate video marketing strategije, je letos skrajni čas, da jo pripravite.

Različne raziskave so pokazale, da je učinek video vsebin od 2x do 12x večji od učinka tradicionalnega marketinga. Že res, da je sistemsko podprt interaktivni marketing, ki omogoča monitoring celotnega obnašanja obiskovalca naših spletnih strani in s tem vedenja, kaj ta išče ter kaj ga zanima, velika prednost. A tudi sam vpliv videov ni zanemarljiv, saj okoli 90 % vseh, ki nakupujejo, trdi, da se lažje in prej odloči za nakup, če si lahko prej ogledajo video, kjer jim je izdelek oz. storitev predstavljena.

Primer Tasty – korak za korakom do zgodbe o uspehu

Tasty, kuharska spletna platforma, ki jo je v sredini leta 2015 ustanovilo tehnološko podjetje Buzzfeed in kjer v kratkih videih predstavljajo slastne recepte, ob katerih se gledalcu kar pocedijo sline.

Njihov uspeh in prepoznavnost nista naključje, saj so se priprave svojih video vsebin lotili zelo premišljeno. Buzzfeed je namreč na podlagi interne raziskave ugotovil, kakšna video vsebina bo dosegla maksimalne rezultate na družbenih omrežjih. Na podlagi ugotovitev so prišli do zaključka, da:

  • morajo zajeti bistvo sporočila v 40 sekundah, saj se je ta dolžina videa izkazala za najbolj uspešno,
  • paziti na ustrezno dimenzijo videa in kakovost slike,
  • hkrati pa mora biti vsebina optimizirana tudi za mobilne naprave.

In tako so pričeli. Svoje video posnetke so omejili na eno minuto, vsak izmed njih pa se začne s sliko končnega izdelka, da pritegnejo zanimanje gledalca. Danes imajo na vseh svojih kanalih na družbenih omrežjih milijone sledilcev, njihovi videi pa imajo zavidajoč engagement.

Hura za dober marketing, a kaj ima od tega prodaja?

Pri Tastyju ne gre samo za všečne video posnetke. Njihov prihodek strmo raste z oglaševanjem različnih ponudnikov kuharskih pripomočkov in ponudnikov hrane. Do cene za oglaševanje pri njih pridemo nekako tako:

Cena za oglaševalca = dogovorjeno plačilo vnaprej + cena na ogled video posnetka.

Če na podlagi ogledov video posnetkov samo na hitro naredimo izračun, je jasno, da je številka vse prej kot majhna.

Uporabniku ponudite ciljno video vsebino

Verjetno ni podjetja, ki si ne bi želelo takega rezultata. A da bi vsebina, ki jo delimo s svetom, prinesla rezultate, je treba pred tem temeljito razmisliti, kakšnega uporabnika nagovarjamo oz. v kateri nakupni fazi se on trenutno nahaja.

Je to faza ozaveščanja, faza raziskovanja, faza odločanja o nakupu ali so pri vas že opravili nakup in zadovoljno delijo vsebino s svojim krogom znancev in prijateljev?

  • Če nekdo samo raziskuje po spletu in naleti na vašo vsebino, je ključno, da vas opazi, zato so najprimernejše vsebine predstavitveni video vašega podjetja ali kakršnakoli vrsta zabavnih video vsebin.
  • Ko je obiskovalec v fazi raziskovanja in odločanja, aktivno išče rešitev za svoj problem. Najbolj se mu boste približali z različnimi infografikami, »how-to« oz. DIY video posnetki in videi, kako je nekdo z vašo pomočjo že rešil svoj (podoben) problem.
  • Če je obiskovalec že postal stranka in je svojo težavo rešil z vašo pomočjo, ga brez zadrege prosite, naj svojo pozitivno izkušnjo deli s svojimi prijatelji in znanci.

Video marketing je od leta 2017 na določeno spletno stran pripeljal tudi do 69 % več obiska, kratki video oglasi imajo 5x boljši doseg kot klasični image oglasi, pristajalne strani, ki vsebujejo video vsebino, so dosegle tudi do 800 % več konverzij. Je to sploh mogoče? Je. In zato je čas, da si omislite strategijo video marketinga.

 

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.