BunnySpeed CDN, omrežje za dostavljanje vsebin za vsak žep, zbira sredstva na Indiegogo - Netokracija.si

BunnySpeed CDN, omrežje za dostavljanje vsebin za vsak žep, zbira sredstva na Indiegogo

Bunny CDN je omrežje za dostavljanje vsebin, ki prek platforme Indiegogo želi zbrati 6.000 dolarjev.

control-panel-1
BunnySpeed CDN na Indiegogo zbira 6.000 dolarjev.

Dejan Pelzel je razvil popolnoma nov CDN, ki naj bi bil boljši in hkrati cenejši od konkurence. Za kampanjo na portalu za množično financiranje IndieGoGo se je odločil zato, ker želi produkt razviti do te mere, da ga bo lahko ponudil končnim uporabnikom, glede na zbrana sredstva pa bodo razširili mrežo strežnikov, ki so ključni za še bolj optimalno, oziroma hitrejše delovanje omrežja CDN.

Na portalu za množično financiranje IndieGoGo želijo avtorji zbrati vsaj 6 tisoč dolarjev, največ sredstev pa bodo namenili širitvi mreže strežnikov. Več denarja kot bodo zbrali, več novih strežniških lokacij bodo lahko zagotovili. Seveda pa bo del pridobljenih sredstev namenjen tudi nadaljnemu razvoju in testiranju.

Prednost BunnySpeed CDN omrežja pa je tudi ta, da uporabnikom za dodatne storitve ni potrebno doplačati prav nič. Vse funkcije in dobrote so na voljo vsem uporabnikom, cena se razlikuje le zaradi količine zakupljenega prometa.

Kako CDN omrežje sploh deluje? Za razliko od klasičnih strežniških storitev, kjer je vsa vsebina shranjena zgolj na eni lokaciji, je pri omrežju CDN vsebina shranjena na različnih strežnikih po celem svetu. Na tak način dosežemo večjo odzvinost, zmanjša pa se tudi strošek prometa. Preko omrežja CDN je možna pohitritev spletne strani tudi za 90%.

In na koncu še nekoliko bolj zabavno vprašanje. Zakaj zajčki? Po besedah Alje Grofelnik, ki je zadolžena za oblikovanje, so zajčki poleg tega, da so hitri, tudi prisrčni in zabavni. To pa je tudi cilj njihovega projekta – nuditi preprosto, hitro in zabavno storitev.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.