CES 2015: v Las Vegas gresta Chipolo in Xvida

CES 2015: v Las Vegas gresta Chipolo in Xvida

Največji sejem zabavne elektronike CES letos poteka med 6. in 9. januarjem, na njem pa se bosta predstavili tudi slovenski podjetji. V mesto greha se odpravljajo predstavniki Chipola in Xvide.

Ces 2015 xvida chipolo

Consumer Electronics Show (CES) je eden najbolj pomembnih dogodkov na področju zabavne elektronike na svetu. Proizvajalci bodo letos na ogled postavili največjo “zbirko” IoT naprav doslej, predstavljata pa se tudi dve slovenski podjetji. Medtem ko Chipolo s pomočjo ameriških partnerjev na stojnici predstavlja Chipolo network in verzijo 2.0 produkta, se ekipa Xvide odpravlja predvsem na sestankovanje s potencialnimi partnerji in distributerji na ameriškem trgu.

Chipolo 2.0 in Chipolo network

Chipolo, Bluetooth iskalec izgubljenih predmetov, ki je lani na Kickstarterju zbral več kot 290.000 dolarjev, na CES-u predstavlja 2.0 verzijo produkta, ki od decembra ima boljši zvočnik, zapakiran v 5-milimetrski izdelek. Prenovljena je tudi aplikacija, ki je na voljo tudi za Windows phone 8.1 naprave. Chipolo Network omogoča iskanje naprave tudi izven začetnega dosega osnovnega Chipola, kar pomeni, da drugi Chipoli poiščejo in locirajo vašega.

Xvida kljubuje Kitajcem

Uroš Čadež iz Xvide nam je zaupal, da so za najem dobre stojnice zamudili rok, ampak so se vseeno odpravili v Las Vegas, kjer jih čakajo številni sestanki s potencialnimi partnerji. Xvida svoje izdelke, inovativne nosilce za tablice in pametne telefone, prodaja že v ZDA, Avstraliji, Hong Kongu in Evropi, pred kratkim pa so odprli podjetje tudi v Kanadi – Xvida Canada Inc., kjer so, kot pravi Uroš, našli dobrega lokalnega partnerja. Njihov najbolj prodajan izdelek je Boomerang, s katerim so pred dvema letoma preživeli ognjeni krst na Kickstarterju. Na drugem mestu pa so avtomobilska držala za iPhone 5 in 6. V ospredje postavljajo kvaliteto in blagovno znamko, s katero jima za enkrat uspeva ohraniti prednost pred potencialnimi cenejšimi posnemovalci.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.