Top 5 izdelkov, ki je zaznamovalo nulti dan CES-a

Top 5 izdelkov, ki je zaznamovalo nulti dan CES-a

Consumer Electronics Show, ki je za marsikaterega ljubitelja tehnologije "obvezen", se je včeraj začel s prvimi predstavitvami velikih podjetij. Kako bo v tehnološkem smislu videti leto 2015 bomo izvedeli v naslednjih nekaj dneh, mi pa vam predstavljamo 5 najbolj zanimivih izdelkov, ki so bili predstavljeni včeraj.

Alcatel OneTouch Watch ($149)

alcatel

Pametne ure so trend, ki bo zagotovo zaznamoval leto 2015. Lani smo jih lahko videli veliko, zagotovo pa smo si zapomnili Moto 360, LG G Watch R, Withings Activité in Apple Watch, ki naj bi se začela prodajati predvidoma spomladi. Kandidat, ki se bo pridružil pestri skupini pametnih ur je zagotovo Alcatel OneTouch Watch, ki je bil premierno predstavljen na letošnjem CES-u.

Za razliko od konkurence, ki jo poganja operacijski sistem Android Wear, se Alcatel OneTouch lahko pohvali z operacijskim sistemom, ki omogoča komuniciranje s pametnimi napravami z operacijskima sistemoma Android in iOS. Poleg standardnih senzorjev, kot so GPS, števec korakov in merilec srčnega utripa, je tu še pisan, vendar zelo eleganten uporabniški vmesnik, ki uporabnikom omogoča preprosto sprehajanje po sistemu. Da pa bo vse skupaj še bolj zanimivo, je Alcatel svojo pametno uro “okrasil” z zelo konkurenčno ceno, ki bo spomladi, ko bo predvidoma stekla prodaja, znašala ugodnih 149 dolarjev.

Samsung S9W (SUHD TV)

samsungCES

Označen kot velika zvezda letošnjega CES-a, je Samsungov nov ukrivljen televizor že krivec za številne vzdihljaje – tako s strani obiskovalcev dogodka kot tudi ostalega občinstva po celem svetu. Gre za izboljšano serijo S9W, ki se lahko pohvali z oznako SUHD (Super Ultra High Definition), pod dizjan pa se je podpisal znan švicarski oblikovalec Yves Behara.

Samsungov paradni konj je na voljo z diagonalo 82 palcev, v formatu 21:9. Televizor je “nataknjen” na kocko, ki naj bi predstavljala “možgane” naprave, hkrati pa vsebuje tudi avdio komponento. Behar je med predstavitvijo povedal, da so želeli ustvariti umetnino, za kar menimo, da jim je tudi uspelo. Cena zaenkrat še ni znana, zagotovo pa bo govora o petmestnih številkah.

LG G Flex 2

lgg2flex

Z lansko predstavitvijo prvega pravega ukrivljenega pametnega telefona je LG pokazal, koliko napora in sredstev podjetje vlaga v nove tehnologije. Na letošnjem CES-u je predstavljen naslednik modela G Flex, ki si določene vidne lastnosti deli s priljubljenim modelom LG G3. Nov pametni telefon je na voljo s 5.5-palčnim Full HD zaslonom in zaščitnim steklom Gorilla Glass 3, ki je bilo za potrebe ukrivljenega zaslona še dodatno kemijsko obdelano.

Iz LG-ja so sporočili, da je telefon izjemno dobro sestavljen in da je na njem možno celo sedeti (v primeru, da se nahaja v zadnjem hlačnem žepu). Naslednik izvirnega G Flex-a se lahko pohvali še z izboljšano kapaciteto baterije, ki znaša 3000 mAh, in 3 GB delovnega spomina. Elegantno obliko zaključi še fotoaparat z ločljivostjo 13 megapikslov. Telefon bo na trg prišel predvidoma v prvi četrtini letošnjega leta.

Sony Symphonic Light (svetilka + zvočnik)

sony

Med proizvajalci, ki so s predstavitvami na CES-u začeli že z nultim dnem, je letos tudi Sony. Novosti tega japonskega giganta je predstavil direktor Kazuo Hirai. Največ pozornosti je zagotovo pritegnila pametna luč Symphonic Light, ki je kombinacija svetilke in zvočnika, obljublja pa kristalno čist prostorski zvok.

Bistvo tega izdelka je seveda v skriti tehnologiji, ki je del nove Sony-eve filozofije Life Space UX. Svetilka se lahko uporablja kot namizna svetilka, zahvaljujoč mnogim dodatkom pa jo lahko uporabimo tudi kot lestenec. Prenos zvoka je seveda brezžičen. Svetilka je vsekakor ena izmed lepših novosti letošnjega CES-a, vsekakor pa velja eno – tehnologija je najboljša tam, kjer jo praktično ne opazimo!

Lenovo Selfie Flash ($29)

selfieflash

Selfiji so že davno zavladali svetu. Zato nekateri proizvajalci pametnih telefonov že vgrajujejo boljše sprednje kamere, Lenovo pa je naredil korak dlje. Izdelali so zunanjo bliskavico, poimenovali pa so jo kar Selfie Flash. Napravica se na vaš Android telefon priklopi preko 3.5 mm avdio priključka.

Poleg pomoči pri fotografiranju selfijev je Selfie Flash možno uporabiti tudi kot koristen pripomoček za kamero na zadnji strani telefona, tehnologija soft LED pa bo poskrbela, da se učinek prevelike osvetljenosti zaradi bliskavice praktično ne opazi. Bliskavica za pametne telefone bo predvidoma naprodaj že spomladi, cena pa bo znašala 29 dolarjev. Tudi če se bliskavica ne bo prijela med pristaši selfijev, bo zagotovo izboljšala kakovost fotografij.

Prevod v slovenščino: Janez Klemenčič

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.