CESA 2015: Odprte nominacije za najboljše startupe v Srednji in Vzhodni Evropi

CESA 2015: Odprte nominacije za najboljše startupe v Srednji in Vzhodni Evropi

Združenje The Startup Awards že drugo leto zapored organizira European Startup Awards, dogodek, ki spremlja uspehe startupov na območju Srednje in Vzhodne Evrope. Nominacije za najboljša podjetja, ustanovitelje in investitorje so že odprte, veliki finale pa bo letos gostil Dunaj.

cesa_1

Nagrade CESA so ponovno tu, pripravljene, da tudi letos proslavijo CEE startupe, ki so zaznamovali leto 2015. Največji dogodek tega tipa v Srednji in Vzhodni Evropi se bo odvil 8. oktobra na Dunaju, nagrade pa bodo podeljene v 8 kategorijah, med katerimi so tudi nagrade za najboljšega investitorja, najboljšo podjetnico in družbeno najbolj koristen startup.

Letos se bodo za nagrade potegovali startupi iz 10 držav, tudi iz Slovenije, ki vsekakor imajo možnost, da se potegujejo za najboljše. Iz organizacije CESA so sporočili, da se je za nagrade potegovalo že več kot 1000 startupov, nominacije pa so že odprte – prijavite se lahko na uradni spletni strani. Prijave pa so odprte do 13. avgusta.

V pogovoru za Netokracijo je direktor dogodka CESA Peter Kovacs povedal:

Izjemno smo ponosni na lanske zmagovalce, ki so se posvetili svojim projektom in tako dosegli neverjetne rezultate, ki so bili vidni že letos. Naš “Service Provider” za leto 2014, Speedinvest, je postalo “neizogibno” podjetje za investicije v Srednji Evropi. Vse, ki jih zanima, pozivamo, da se priključijo in pokažejo svetu, da se lahko tudi Srednja in Vzhodna Evropa pohvalita s projekti, ki konkurirajo tistim v Silicijevi dolini, pa tudi drugim globalnim startupum.

O najboljših bo odločala strokovna žirija

Po predhodnem glasovanju bo znano, kateri startupi so se uvrstili v ožji izbor. Sledil bo veliki finale, ki se bo 8. oktobra odvijal v dunajskem hotelu Schani. Žirija, ki jo sestavljajo uveljavljeni investitorji in strokovnjaki, med drugimi tudi Sean Percival (500 startups), Johan Brenner (Creandum), Sridhar Solur (IoT in Wearables pri HP), Shira Abel (Hunter and Bard), Gunnar Froh (Wundercar), bo med vsemi prijavljenimi izbrala le najboljše.

Več informacij o tekmovanju Central European Startup Awards najdete na uradni spletni strani.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.