ChallengeUp izziva IoT startupe, da prevetrijo industrijo

ChallengeUp izziva IoT startupe, da prevetrijo industrijo

Internet stvari je trenutno pravi hit na področju prihodnosti tehnologij. Dejstvo pa je, da smo v tej prihodnosti že do kolen. Medtem, ko so nekatera podjetja že začela razvijati rešitve na tem področju, so Cisco, Intel in hub:raum združili moči z namenom, da bi ustvarili edinstven program za startupe, ki vedo, kako izkoristiti vse večjo 'omreženost'.

luka-sučić-challenge-up
Luka Sučić, evangelist v pospeševalniku hub:raum: “Namen natečaja je pomagati startupom, da čim hitreje in čim bolj učinkovito komercializirajo svoje produkte.”

challengeUp je tekmovanje, ki želi zbrati najboljše in najbolj inovativne IoT startupe iz Srednje in Vzhodne Evrope, ki bodo dobili možnost za intenzivno usposabljanje v Krakowu v družbi mentorjev in strokovnjakov na področju interneta stvari.

Dvanajst najboljših prispelih prijav se bo prebilo v naslednji krog, kjer jih čaka štirimesečno izobraževanje v prostorih pospeševalnika hub:raum v Krakowu, finalni dogodek, imenovan challengeUp Summit, pa je predviden v novembru, kjer bodo ekipe svoje izdelke in tehnologijo prikazale investitorjem, podjetnikom, direktorjem velikih korporacij in predstavnikom medijev.

Zakaj internet stvari?

Internet stvari je trend, ki nam pomaga povečati produktivnost in nam omogoča, da več ustvarjamo, izumljamo in kombiniramo, je povedal Luka Sučić, evangelist hub:rauma:

Želimo nekaj, kar ni preoblikovana izvedba nečesa že obstoječega. Startupe, kot je na primer Ecoisme, ki po imenu prepozna VSE naprave v hiši, in ve, koliko energije porabi določena naprava. Iščemo startupe v vseh fazah. Idealno bi bilo, če bi našli neko ostarelo panogo, ki je zrela za prevetritev, omogočila pa bi ogromno povečanje produktivnosti, ne glede na to, ali gre za živinorejo, poljedelstvo, težko industrijo ali kaj drugega.

challenge-up
Trije IKT velikani so zelo dobra osnova za podporo in razvoj novih projektov.

Cilj programa je pomagati startupom na področju interneta stvari, da v čim krajšem času karseda učinkovito začnejo tržiti svoje produkte, z vso podporo, ki jo lahko dobijo od te korporativne trojke:

Kar skušamo narediti, je to, da spodbujamo in povečujemo zanimanje na področju Internet of Things na področju regije, z resničnimi primeri. Želimo si, da po tem programu nastane skupnost startupov, ki bo prek svojih projektov pokazala, kako je treba delati, lansirati in prodajati IoT.

Tri korporacije so zelo dober temelj in podpora za novoustanovljena podjetja, ki so se odločila, da se bodo ukvarjala z ‘internetom stvari’ – Intel izdeluje strojno opremo, Cisco je zadolžen za omrežja in poslovanje, Deutsche Telekom pa prispeva povezljivost. Hub:raum ima veliko izkušenj s podporo mladim podjetjem, zato je ustvaril program, zagotovil mentorstvo, zagotovil mreženje in poskrbel za ostalo podporo.

Če že razvijate svoj projekt Interneta stvari, nikar ne zamudite priložnosti in nadaljujte v družbi treh velikih igralcev na tem področju. Vse dodatne informacije lahko najdete na spletni strani natečajaprijave so možne le še do 25. maja!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.