Chipolo: Najbolj napreden iskalec predmetov na Kickstarterju zbral že 188.000 dolarjev! - Netokracija.si

Chipolo: Najbolj napreden iskalec predmetov na Kickstarterju zbral že 188.000 dolarjev!

Ste vedeli, da v povprečju porabimo 10 minut dnevno za iskanje izgubljenih stvari – od ključev, denarnic, telefonov do hišnih ljubljenčkov? :) To je 60 ur letno! Chipolo je v Sloveniji zasnovan in proizveden Bluetooth iskalec izgubljenih predmetov, ki je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbral že 188.000 ameriških dolarjev in s tem kar za 12-krat presegel zastavljen cilj. Projekt je do sedaj podprlo več kot 3.600 podpornikov, kampanja se zaključi čez 6 dni.

Chipolo1

Ste vedeli, da v povprečju porabimo 10 minut dnevno za iskanje izgubljenih stvari – od ključev, denarnic, telefonov do hišnih ljubljenčkov? :) To je 60 ur letno! Chipolo je v Sloveniji zasnovan in proizveden Bluetooth iskalec izgubljenih predmetov, ki je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbral že 188.000 ameriških dolarjev in s tem kar za 12-krat presegel zastavljen cilj. Projekt je do sedaj podprlo več kot 3.600 podpornikov, kampanja se zaključi čez 6 dni.

Ideja za Chipolo se je rodila decembra 2012, za njim pa stoji ekipa sedmih razvijalcev, oblikovalcev in poslovnežev. Kot pravijo Jure Zdovc, Domen Plaskan, Domen Barovič, Andreas de Reggi, Primož Zelenšek, Tadej Jevševar in Huck Hensley, so se za Kickstarter odločili, ker

Chipolo želijo pripeljati do najvišje ravni učinkovitosti in dovršenosti dizajna, zbrana sredstva pa bodo izkoristili za proizvodnjo serije 100% testiranih prototipov.

ChipoloTeam
Za Chipolom stoji ekipa 7 razvijalcev, oblikovalcev in poslovnežev (foto: Chipolo)

Najbolj napreden na trgu

Chipolo je najmanjši in verjetno tudi najlepši iskalec izgubljenih predmetov, ki deluje v povezavi z brezplačno aplikacijo za nadzor in upravljanje iskalcev in predmetov.

Chipolo je možno namestiti na praktično vse – prenosnik, denarnico, ključe, kolo, celo na hišnega ljubljenčka. Je privlačen in diskreten, na voljo v 9 barvah in opremljen z integriranim senzorjem temperature. Chipolo je prvi iskalec, ki podpira platformi Android in iOS. Je popolnoma brezžičen in uporablja tehnologijo Bluetooth 4.0, zamenljiva standardna baterija pa zdrži do 6 mesecev.

Chipolo je izdelan iz okolju prijaznih, 100% razgradljivih materialov, notranje komponente pa so proizvedene v skladu z mednarodnimi ekološkimi standardi. Njegov doseg 60 metrov je trenutno najboljši na trgu.

Poskrbljeno je tudi za maksimalno varnost – s Chipolom je povezan samo en uporabnik, tako da nihče ne more dostopati do vaših podatkov.

Chipolo2
Chipolo je prvi iskalec izgubljenih predmetov, ki podpira platformi iOS in Android

Chipolo je nadgradljiv

Chipolo je nadgradljiv, kar pomeni, da bodo uporabniki deležni posodobitev, med katerimi avtorji projekta poudarjajo:

  • The Chipolo Network, ki drugim uporabnikom omogoča iskanje vaših predmetov.
  • The Chipolo Pin. Če je vaš izgubljeni predmet izven dosega 60 metrov, vam bodo pri iskanju pomagali drugi “Chipoli”.
  • Chipolo Direction oz. funkcija, ki bo še posebej pospešila iskanje izgubljenih predmetov.

Chipolo je eden uspešnejših slovenskih crowdfunding projektov. Podprite ga tudi vi!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.