Chipolo: Najbolj napreden iskalec predmetov na Kickstarterju zbral že 188.000 dolarjev! - Netokracija.si

Chipolo: Najbolj napreden iskalec predmetov na Kickstarterju zbral že 188.000 dolarjev!

Ste vedeli, da v povprečju porabimo 10 minut dnevno za iskanje izgubljenih stvari – od ključev, denarnic, telefonov do hišnih ljubljenčkov? :) To je 60 ur letno! Chipolo je v Sloveniji zasnovan in proizveden Bluetooth iskalec izgubljenih predmetov, ki je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbral že 188.000 ameriških dolarjev in s tem kar za 12-krat presegel zastavljen cilj. Projekt je do sedaj podprlo več kot 3.600 podpornikov, kampanja se zaključi čez 6 dni.

Chipolo1

Ste vedeli, da v povprečju porabimo 10 minut dnevno za iskanje izgubljenih stvari – od ključev, denarnic, telefonov do hišnih ljubljenčkov? :) To je 60 ur letno! Chipolo je v Sloveniji zasnovan in proizveden Bluetooth iskalec izgubljenih predmetov, ki je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbral že 188.000 ameriških dolarjev in s tem kar za 12-krat presegel zastavljen cilj. Projekt je do sedaj podprlo več kot 3.600 podpornikov, kampanja se zaključi čez 6 dni.

Ideja za Chipolo se je rodila decembra 2012, za njim pa stoji ekipa sedmih razvijalcev, oblikovalcev in poslovnežev. Kot pravijo Jure Zdovc, Domen Plaskan, Domen Barovič, Andreas de Reggi, Primož Zelenšek, Tadej Jevševar in Huck Hensley, so se za Kickstarter odločili, ker

Chipolo želijo pripeljati do najvišje ravni učinkovitosti in dovršenosti dizajna, zbrana sredstva pa bodo izkoristili za proizvodnjo serije 100% testiranih prototipov.

ChipoloTeam
Za Chipolom stoji ekipa 7 razvijalcev, oblikovalcev in poslovnežev (foto: Chipolo)

Najbolj napreden na trgu

Chipolo je najmanjši in verjetno tudi najlepši iskalec izgubljenih predmetov, ki deluje v povezavi z brezplačno aplikacijo za nadzor in upravljanje iskalcev in predmetov.

Chipolo je možno namestiti na praktično vse – prenosnik, denarnico, ključe, kolo, celo na hišnega ljubljenčka. Je privlačen in diskreten, na voljo v 9 barvah in opremljen z integriranim senzorjem temperature. Chipolo je prvi iskalec, ki podpira platformi Android in iOS. Je popolnoma brezžičen in uporablja tehnologijo Bluetooth 4.0, zamenljiva standardna baterija pa zdrži do 6 mesecev.

Chipolo je izdelan iz okolju prijaznih, 100% razgradljivih materialov, notranje komponente pa so proizvedene v skladu z mednarodnimi ekološkimi standardi. Njegov doseg 60 metrov je trenutno najboljši na trgu.

Poskrbljeno je tudi za maksimalno varnost – s Chipolom je povezan samo en uporabnik, tako da nihče ne more dostopati do vaših podatkov.

Chipolo2
Chipolo je prvi iskalec izgubljenih predmetov, ki podpira platformi iOS in Android

Chipolo je nadgradljiv

Chipolo je nadgradljiv, kar pomeni, da bodo uporabniki deležni posodobitev, med katerimi avtorji projekta poudarjajo:

  • The Chipolo Network, ki drugim uporabnikom omogoča iskanje vaših predmetov.
  • The Chipolo Pin. Če je vaš izgubljeni predmet izven dosega 60 metrov, vam bodo pri iskanju pomagali drugi “Chipoli”.
  • Chipolo Direction oz. funkcija, ki bo še posebej pospešila iskanje izgubljenih predmetov.

Chipolo je eden uspešnejših slovenskih crowdfunding projektov. Podprite ga tudi vi!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.