Chipolo širi svojo družino sledilnikov

Chipolo širi svojo družino sledilnikov

Po začetku na Kickstarterju leta 2013 je slovenski izdelek Chipolo, pametni obesek za iskanje izgubljenih predmetov, pred dvema letoma dobil novo podobo in dodatne funkcije. Od letos pa mu družbo delata dva nova bratca, ki omogočata enostavno iskanje manjših in tanjših predmetov.

Klasični Chipolo, ki je zelo priljubljen pripomoček pri iskanju izgubljenih ključev. (Foto: Chipolo)
Klasični Chipolo, ki je zelo priljubljen pripomoček pri iskanju izgubljenih ključev. (Foto: Chipolo)

Slovenski Chipolo je svoja nova izdelka Chipolo Sticker in Chipolo Clip, za katera pravijo, da imata najmanjše in najtanjše ohišje na svetu, razkril na letošnjem mednarodnem sejmu potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu. Hkrati je podjetje predstavilo še platformo Chipolo, ki podjetjem omogoča, da svoje izdelke obogatijo s funkcijo pametne lokacije in jih povežejo z njihovo mrežo izgubljenih predmetov.

Z reševanjem preprostih problemov spreminjamo uporabnikov vsakdan. Naša rešitev daje vsakemu predmetu moč pametne lokacije, kar uporabnikom daje večjo brezskrbnost v njihovem vsakodnevnem življenju.

Tadej Jevševar, soustanovitelj podjetja Chipolo

Chipolo za očala

Le nekoliko večji od sponke za papir se Chipolo Sticker lahko pohvali kot trenutno najmanjša brezžična sledilna naprava na svetu. Ker je dovolj majhen, da ga lahko pripnemo na očala ali brezžične slušalke, lahko zdaj z njegovo pomočjo najdemo tudi predmete z majhno površino. Chipolo Sticker se kljub majhnosti oglaša s 85 dB, polni pa se prek radijskih frekvenc. Pri tem uporablja napredno tehnologijo, ki temelji na konceptu WattUp.

Pogosto izgubljate očala? Morda bo prava rešitev za vašo težavo Chipolo Sticker. (Foto: Chipolo)
Pogosto izgubljate očala? Morda bo prava rešitev Chipolo Sticker. (Foto: Chipolo)

Chipolo za osebno izkaznico

Chipolo Clip je izredno tanek sledilnik Bluetooth v obliki zaponke. Ta se elegantno pritrdi na potni list ali osebno izkaznico, ko pa ga snamete, ga lahko enostavno zataknete v prostor za kartico v denarnici. Chipolo Clip je nekoliko glasnejši od manjšega brata in se oglaša z 90 dB, napaja pa ga nezamenljiva baterija. Ko se mu življenjska doba izteče, ga lahko uporabnik zamenja za novega in izkoristi 50 % popust.

Chipolo Clip lahko pritrdite tudi v denarnico. (Foto: Chipolo)
Chipolo Clip lahko pritrdite tudi v denarnico. (Foto: Chipolo)

Kako najdemo izgubljeno?

Oba izdelka delujeta s pomočjo mobilne aplikacije Chipolo, ki je na voljo za naprave iOS in Android. Če želimo poiskati izgubljeni predmet, lahko z aplikacijo sprožimo zvonjenje Chipola, ki je pritrjen nanj. Ta način deluje, če je izgubljeni predmet od nas oddaljen največ 60 m. V nasprotnem primeru si aplikacija zapomni, kje je bil Chipolo nazadnje povezan z mobitelom. Uporabnik lahko nato ta Chipolo označi za izgubljenega in ko se mu približa drug uporabnik mreže izgubljenih predmetov, aplikacija lastnika obvesti o lokaciji.

Lokacijo izgubljenega predmeta si lahko ogledate na zemljevidu (Foto: Chipolo).
Lokacijo izgubljenega predmeta si lahko ogledamo na zemljevidu. (Foto: Chipolo)

Chipolo za podjetja

Chipolo vabi podjetja, da se pridružijo njihovi mreži in svojim izdelkom dodajo prednost pametne lokacije. Ta uporabnikom omogoča, da izdelek poiščejo s pomočjo zvočnega signala ali zemljevida. V izdelke s tehnologijo Bluetooth in z zvočnikom se da strojno in programsko opremo, ki jo zahteva Chipolo, preprosto vgraditi. Ostalim Chipolo ponuja svojo strojno opremo, s katero lahko podjetja dosežejo sledljivost tudi drugih izdelkov.

Z odpiranjem naše platforme tudi za druga podjetja bodo uporabniki postali del največje mreže izgubljenih predmetov na svetu, ki šteje več kot milijon uporabnikov.

Tadej Jevševar, soustanovitelj podjetja Chipolo

Nova izdelka Chipolo Clip in Chipolo Sticker sta trenutno še na razvojni stopnji, predvidevajo pa, da bo prvi na voljo spomladi, drugi pa ob koncu letošnjega leta.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.