#codeEU: Evropski teden programiranja med 25. in 30. novembrom tudi v Sloveniji! - Netokracija.si

#codeEU: Evropski teden programiranja med 25. in 30. novembrom tudi v Sloveniji!

Europe Code Week oz. Evropski teden programiranja poteka med 25. in 30. novembrom 2013. Projekt so zasnovali Mladi svetovalci Neelie KROES, podpredsednice Evropske komisije, med njimi tudi Alja Isaković kot slovenska predstavnica.

EuropeCodeWeek

Europe Code Week oz. Evropski teden programiranja poteka med 25. in 30. novembrom 2013. Projekt so zasnovali Mladi svetovalci Neelie KROES, podpredsednice Evropske komisije, med njimi tudi Alja Isaković kot slovenska predstavnica.

Projekt je prostovoljen in neformalen, z njim pa želijo organizatorji povezati obstoječe iniciative, kot so npr. CoderDojo, Rails Girls in druge, pri tem pa izmenjati primere dobre prakse ter še koga spodbuditi k deljenju znanja programiranja s tistimi, ki še ne vedo, kje in kako začeti.

Kot je za Netokracijo povedala organizatorica Alja Isaković:

Tehnologija postaja vse bolj ključni del našega vsakdana, zato je pomembno, da se aktivno vključimo v njeno soustvarjanje in ne le v všečkanje in deljenje vsebin! Odziv nas je pozitivno presenetil, saj je kljub skromno zastavljenem pilotnem projektu le v par tednih na zemljevidu iniciativ pojavilo več kot 100 dogodkov in priložnosti za učenje programiranja po celi Evropi.

Trenutno je najbolj aktivna Hrvaška, kjer je v evropski teden programiranja vključenih že skoraj 20 osnovnih šol. V dogodke bo tako le na Hrvaškem vključenih več kot tisoč učencev in učiteljev.

#codeEU v Sloveniji

Slovenija evropski teden programiranja “praznuje” z naslednjimi dogodki:

  • Mozilla Webmaker: 30. november 2013, Mozilla Space Novo mesto (delavnica izdelave spletnih strani za začetnike);
  • CodeCatz vs Ustvarjalnik: 27. november 2013, Zemanta, Ljubljana (delavnice programiranja za srednješolce);
  • Alumni klub FRI: 28. november 2013, Ljubljana (letno srečanje članov, osrednja tema bo predstavitev pobud za popularizacijo programiranja v Sloveniji).

Če želite pomagati pri organizaciji in podpori dogodkov #codeEU po Sloveniji, se oglasite na europecodes@gmail.com!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.