Vitki in agilni v poslovnem svetu

Poslovno delovanje nikakor ni nekaj statičnega, še posebej ne v tako hitro spreminjajočem se svetu, kot je naš. Zato je nujno nenehno izobraževanje, spodbujanje inovacij in razmišljanja, kako nadgraditi ponudbo podjetja ter način dela preoblikovati tako, da bo kar najučinkovitejši ter obenem zaposlenim prijazen.

corpohub
Ekipa CorpoHuba: Matej Golob, Daniela Bervar Kotolenko, Lojze Bertoncelj in Voranc Kutnik (foto: CorpoHub).

Na področju poslovnega izobraževanja se v zadnjih letih veliko govori o pristopu Scrum ter konceptih vitkega poslovanja in agilnega vodenja. Podjetje CorpoHub želi na enem mestu ponuditi znanja in izobraževanja o teh konceptih in podjetja ter posameznike spodbujati k učinkovitemu ustvarjanju, vpeljevanju novosti in prilagodljivemu preoblikovanju podjetij.

CorpoHub združuje znanje in portfelje podjetij 30Lean, Agilspot ter dela poslovnega središča Business Intelligence Center. Sestavlja ga izkušena in dinamična ekipa strokovnjakov, svetovalcev in podjetnikov: Lojze Bertoncelj, Daniela Bervar Kotolenko, Matej Golob in Voranc Kutnik.

Spodbujanje inovacij

V njihovi ponudbi najdemo projekte za spodbujanje novosti znotraj podjetja, med katerimi so sprinterski studii, oblikovanje notranjih zagonskih podjetij in vodenje ter upravljanje portfelja inovacij. Poleg tega se ukvarjajo tudi s projekti in programi, usmerjenimi v inovacije, ki so odprti za širšo javnost. Tako organizirajo mednarodne poslovne hackathone, hackathone za razvoj izdelkov in pripravljajo izzive za oblikovanje marketinških novosti.

Agilnost in Scrum

Ukvarjajo se tudi z usposabljanji in spremljanji za prilagodljivo delovanje podjetij, vodenje projektov po načelu Scrum in agilno vodenje ter upravljanje. Tako na primer organizirajo tečaj Certified ScrumMaster, ki udeležence skozi neposredne izkušnje, vaje, simulacije, skupinske razprave in igre vodi do razumevanja razmišljanja po načelu Scrum, učenja novih pristopov, oblikovanja novih zamisli in ne nazadnje prenosa agilnega pristopa in koncepta Scrum v dejansko delovno okolje.

Zabavne delavnice

Ustvarjalnost želijo spodbujati na praktičen in zabaven način v primernem okolju za preizkušanje zamisli, zato organizirajo skupinske delavnice in ustvarjalna druženja, kot so LEGO ® SERIOUS PLAY ®, delavnice, ki spodbujajo snovanje zamisli, in delavnice vitkega delovanja.

https://www.youtube.com/watch?v=lopTEtVNmU0

Konferenca PODIM

Kot govorniki so prisotni na lokalnih in mednarodnih konferencah. Eden njihovih najpomembnejših projektov, v katerem sodelujejo kot programski partnerji, je konferenca PODIM, največja konferenca o zagonskih podjetjih v alpskem prostoru, ki bo letos potekala 10. in 11. maja v Mariboru.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.