Vitki in agilni v poslovnem svetu

Vitki in agilni v poslovnem svetu

Poslovno delovanje nikakor ni nekaj statičnega, še posebej ne v tako hitro spreminjajočem se svetu, kot je naš. Zato je nujno nenehno izobraževanje, spodbujanje inovacij in razmišljanja, kako nadgraditi ponudbo podjetja ter način dela preoblikovati tako, da bo kar najučinkovitejši ter obenem zaposlenim prijazen.

corpohub
Ekipa CorpoHuba: Matej Golob, Daniela Bervar Kotolenko, Lojze Bertoncelj in Voranc Kutnik (foto: CorpoHub).

Na področju poslovnega izobraževanja se v zadnjih letih veliko govori o pristopu Scrum ter konceptih vitkega poslovanja in agilnega vodenja. Podjetje CorpoHub želi na enem mestu ponuditi znanja in izobraževanja o teh konceptih in podjetja ter posameznike spodbujati k učinkovitemu ustvarjanju, vpeljevanju novosti in prilagodljivemu preoblikovanju podjetij.

CorpoHub združuje znanje in portfelje podjetij 30Lean, Agilspot ter dela poslovnega središča Business Intelligence Center. Sestavlja ga izkušena in dinamična ekipa strokovnjakov, svetovalcev in podjetnikov: Lojze Bertoncelj, Daniela Bervar Kotolenko, Matej Golob in Voranc Kutnik.

Spodbujanje inovacij

V njihovi ponudbi najdemo projekte za spodbujanje novosti znotraj podjetja, med katerimi so sprinterski studii, oblikovanje notranjih zagonskih podjetij in vodenje ter upravljanje portfelja inovacij. Poleg tega se ukvarjajo tudi s projekti in programi, usmerjenimi v inovacije, ki so odprti za širšo javnost. Tako organizirajo mednarodne poslovne hackathone, hackathone za razvoj izdelkov in pripravljajo izzive za oblikovanje marketinških novosti.

Agilnost in Scrum

Ukvarjajo se tudi z usposabljanji in spremljanji za prilagodljivo delovanje podjetij, vodenje projektov po načelu Scrum in agilno vodenje ter upravljanje. Tako na primer organizirajo tečaj Certified ScrumMaster, ki udeležence skozi neposredne izkušnje, vaje, simulacije, skupinske razprave in igre vodi do razumevanja razmišljanja po načelu Scrum, učenja novih pristopov, oblikovanja novih zamisli in ne nazadnje prenosa agilnega pristopa in koncepta Scrum v dejansko delovno okolje.

Zabavne delavnice

Ustvarjalnost želijo spodbujati na praktičen in zabaven način v primernem okolju za preizkušanje zamisli, zato organizirajo skupinske delavnice in ustvarjalna druženja, kot so LEGO ® SERIOUS PLAY ®, delavnice, ki spodbujajo snovanje zamisli, in delavnice vitkega delovanja.

https://www.youtube.com/watch?v=lopTEtVNmU0

Konferenca PODIM

Kot govorniki so prisotni na lokalnih in mednarodnih konferencah. Eden njihovih najpomembnejših projektov, v katerem sodelujejo kot programski partnerji, je konferenca PODIM, največja konferenca o zagonskih podjetjih v alpskem prostoru, ki bo letos potekala 10. in 11. maja v Mariboru.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.