Creative Mornings – brezplačna mesečna jutranja predavanja za kreativce od petka tudi v Ljubljani - Netokracija.si

Creative Mornings – brezplačna mesečna jutranja predavanja za kreativce od petka tudi v Ljubljani

V Ljubljano prihajajo kreativna jutra – dogodki Creative Mornings. Gre za brezplačna mesečna jutranja predavanja, namenjena ustvarjalnim osebam. Prvi dogodek bo ta petek, 13. septembra, v lokalu Social Club na Prulah, gostujoči predavatelj bo priznani nemški dizajner Eike König.

CreativeMornings

V Ljubljano prihajajo kreativna jutra – dogodki Creative Mornings. Gre za brezplačna mesečna jutranja predavanja, namenjena ustvarjalnim osebam. Prvi dogodek bo ta petek, 13. septembra, v lokalu Social Club na Prulah, gostujoči predavatelj bo priznani nemški dizajner Eike König.

Iniciativa Creative Mornings izvira iz (le kje? :)) New Yorka, v Ljubljani pa dogodke gosti ekipa v sestavi Janeza Čadeža, Gregorja Žaklja, Aleksandre Prus, Žive Jalovec, Tadeja Muršiča, Jake Gornika in Mateja Gregorčiča.

Kot nam je zaupala Živa Jalovec Alivea, so brezplačne vstopnice za prvi dogodek že pošle:

Tako velikega odziva nismo pričakovali, smo si ga pa seveda želeli. V enem dnevu se nam je na Facebooku pridružilo več kot 1000 posameznikov, željnih tovrstnega dogajanja v Ljubljani. Tudi na Tvitterju smo zadovoljni z odzivi in podporo. Vstopnice so pošle v manj kot eni uri, čakalna vrsta pa je enako dolga kot seznam udeležencev. Kot kaže je kreativcev v Ljubljani veliko. Oblikovalci, tekstopisci, komunikatorji, režiserji, koloristi, producenti … Roko na srce, bo deveta ura zjutraj za kreativce, ki najraje ustvarjajo v mirnih nočnih urah, kar izziv. Morda bi morali premisliti o Creative Nights Ljubljana in narediti dogodek ob 2. uri zjutraj :)
Predavatelji na dogodkih bodo večinoma slovenski ustvarjalci, občasno bodo gostili tudi posebne goste. Po predavanjih bodo čas za razpravo in ‘minglanje’, dogodki pa se bodo pričeli ob 9.00 in bodo trajali predvidoma 2 uri.

Creative Mornings Ljubljana bodo potekali vsak drugi petek v mesecu. Naslednji dogodek bo že 11. oktobra, gost pa bo baje siva eminenca, ki je v življenju že imel več kot en potni list, obdržal pa je slovenskega. Vabljeni!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.