Cryptoparty: Ker je zasebnost pravica in ne izjema

Cryptoparty – ker je zasebnost pravica in ne izjema.

Edward Snowden je pred letom in pol razkril informacije o ameriškem nadzorovanju telefonskih in spletnih informacij, ki so segle tudi do nas. Razkril je ranljivost spletnih komunikacijskih kanalov, kar bo tudi glavna tema prvega slovenskega cryptopartyja.

Cryptoparty – za vse, ki vas skrbi za varnost na spletnih in mobilnih komunikacijskih kanalih.
Cryptoparty – za vse, ki vas skrbi za varnost na spletnih in mobilnih komunikacijskih kanalih.

Portal e-demokracija.si, Piratska stranka Slovenije, kreativni center Poligon in spletni medij Pod črto so glavni organizatorji prvega cryptopartyja v Sloveniji, ki ga lahko obiščete 30. marca v Kreativnem centru Poligon na Tobačni v Ljubljani.

Predavanja in zavarovanje osebnih naprav

Če se nikoli niste slišali za cryptoparty, najbrž niste edini, saj se ta dogodek letos v Sloveniji odvija prvič. Gre za neformalno druženje in pomoč uporabnikom, ki si želijo kar najbolje zavarovati svoje komunikacijske kanale, saj so organizatorji prepričani, da ti kanali vedno bolj ranljivi. 30. marca boste tako lahko od 18.30 dalje prisluhnili različnim predavateljem s področja spletne varnosti in odprte kode, ki bodo prisotne podučili o prvih korakih varnega komuniciranja na spletu.

Poleg predavanj boste na dogodku lahko s pomočjo strokovnega osebja lahko zavarovali svoje naprave – mobilni telefon, tablico, osebni računalnik, ter izmenjali izkušnje s področja spletne varnosti. Organizatorji zagotavljajo tudi svetovanje s področja varnejše uporabe spletnih tehnologij, oblačnih storitev in pametnih telefonov.

Dogodek je brezplačen!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.