CubeSensors Sleep: Kako so pametne kocke postale še pametnejše - Netokracija.si

CubeSensors Sleep: Kako so pametne kocke postale še pametnejše

Aleš Špetič je na Pioneers Festu na Dunaju predstavil pomembno produktno posodobitev pametnih kock – CubeSensors Sleep.

CubeSensors Pioneers
Aleš Špetič predstavlja CubeSensors Sleep (foto: CubeSensors)

CubeSensors, majhne kocke, napolnjene s senzorji, ki merijo temperaturo, vlago, kakovost zraka, svetlobo, hrup in zračni pritisk v zaprtem prostoru, analizirajo okolje ter uporabnika prek aplikacije opozorijo, ko je v njem nekaj narobe (ob priporočilih, kako ‘situacijo’ izboljšati), že dobro poznamo. Zmagovalci TechCrunch Hardware Battlefielda, v katere sta letos investirala ustanovitelja Bitstampa, so v Sloveniji ‘iz nule’ ustvarili hardversko podjetje, ki sedaj v roku dneva ali dveh kocke dostavlja v 50 držav po vsem svetu. Direktor Aleš Špetič je na Pioneers Festu, ki danes in jutri poteka na Dunaju, predstavil zgodbo CubeSensors in pomembno posodobitev – CubeSensors Sleep.

CubeSensors Sleep – ker spanec ne bi smel biti komplicirana zadeva!

Ključno vprašanje je: kako ste spali nocoj? Medtem, ko vam različne aplikacije za spremljanje dinamike spanja lahko postrežejo s podatki o časovnih intervalih, kdaj ste tekom noči slabše ali boljše spali, vam ne morejo povedati razlogov za slab spanec. Tukaj vstopi CubeSensors Sleeppametne kocke bo odslej možno povezati  s katerokoli aplikacijo za spremljanje spanca. CubeSensors Sleep bo kot prvi tovrsten produkt uporabil podatke, ki jih zbirajo aplikacije, jih primerjal s svojimi in vam predstavil razloge, zakaj ste slabo spali. Ob tem pa vam bo podal priporočila, kako spanec izboljšati. Ker je ključ do kakovostnega spanca večerna rutina in priprava spalnice bodo kocke uro pred odpravljanjem v posteljo zasvetile in vas opozorile, kaj točno je treba v spalnici spremeniti za optimalen spanec. Kot rečeno, je ključna prednost kock analiza in interpretacija podatkov, ne pa njihovo zbiranje, zato se, kot pravi Aleš, hitre konkurence iz Kitajske ne bojijo.

Aleš zaključi:

Dokazali smo, da se da boostrapati tudi na področju hardverja. Štirje ljudje so dve leti delali poln delovni čas, z vsemi dobavitelji pa smo se dogovorili za plačilo šele, ko bo prodana prva pošiljka kock. Možno je – tudi v Sloveniji!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.