Ljubljanski CurioCity ponuja prvi 'selfie izlet' po prestolnici

Ljubljanski CurioCity ponuja prvi ‘selfie izlet’ po prestolnici

Ves svet že nekaj let nori za selfiji in palicami, ki pomagajo narediti boljše fotografije. Eni jih s pridom uporabljajo, spet drugi v njih vidijo popoln nesmisel in se posmehujejo turistom. Val navdušenja so ujeli pri podjetju CurioCity, ki ljubljanskim turistom ponuja prvi uraden selfie ogled mesta.

Selfie izlet CurioCity
Pri podjetju CurioCity so zasnovali prvi ljubljanski selfie izlet. Ideja se hitro širi po evropskih prestolnicah.

Dragan Barbutovski, Uroš Trauner, Tjaša Janovljak in Tom Norman so ‘krivci’, da je slovenska prestolnica postala bogatejša za prvi uraden selfie izlet. CurioCity namreč obiskovalcem Ljubljane ponuja eno- do dvourni selfie izlet, kjer vas bodo vodiči popeljali po znanih in manj znanih kotičkih mesta v družbi vašega pametnega telefona in selfie palice. S podobnimi izleti so letošnjo pomlad začeli tudi v Londonu, ideja pa se hitro širi po evropskih mestih.

‘Express Your Selfie’

Podjetje CurioCity je bilo ustanovljeno pred kratkim z namenom ponujati drugačne oglede mesta, kjer bodo lahko obiskovalci ‘na polno’ začutili slovensko prestolnico. Najbolj zanimiv v tem trenutku je zagotovo ogled mesta s poudarki na delanju selfijev – fotografiranju samih sebe z znamenitostjo v ozadju. Ogled traja do dve uri, namenjen pa je manjšim skupinam – vsekakor tudi tistim, ki s slikanjem selfijev še niso tako vešči. Možna je tudi izposoja selfie palice, ki bo pomagala ujeti še lepše perspektive.

Poleg selfie ogleda mesta obiskovalcem ponujajo še štiri različne vodene oglede. From LJ With Love je ogled, pri katerem so vključeni tudi obiski in ogledi rastočih ljubljanskih socialnih podjetij. Z njimi lahko preživite tudi Lazy Sunday oz. leno nedeljo, skupaj pa sledite tudi zmajevemu repu in iščete njegove sledi po mestu v Zmajevih zgodbah. Za najbolj radovedne turiste pa je na voljo tudi individualno vodenje oz. program, ki ga pri podjetju ustvarijo glede na želje turistov.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Spletni marketing

Kaj mora znati dober urednik družbenih omrežij leta 2019?

Urednik družbenih omrežij se dnevno sooča s kupom opravil, delo pa zahteva obvladovanje številnih veščin. Katere so in na kaj je treba paziti, ko iščete urednika za svoje kanale na družbenih omrežjih?

Tehnologija

Kako se razlikujeta Kanban in Scrum in katero metodo izbrati?

Kako izbrati pravo agilno metodo oz. dovoliti, da metoda izbere vas?

Družbena omrežja

Kako starejša generacija uporablja družbena omrežja?

Demografska struktura na družbenih omrežjih se spreminja. Čeprav je bil Facebook sprva omrežje za študente in mlade, ima danes pomembno vlogo tudi za naše starše in stare starše.

Svet startupov

7 podjetniških lekcij, ki sem se jih naučil iz preteklih (ne)uspehov

Marin Medak je soustanovitelj podjetja Della Spina, ki prodaja dipotrijska očala prek spleta. V današnji kolumni razkriva nekaj zanimivih in poučnih lekcij, ki vam zagotovo pridejo prav na podjetniški poti.

Spletni marketing

Otroci in prikrito oglaševanje s spletnimi vplivneži

Morda se vem zdi, da vsi trije pojmi iz naslova niso povezani med seboj, a pokazala vam bom, da so močno prepleteni.

Družbena omrežja

Manca Korelc: Kako uspešno uporabljati LinkedIn?

S strokovnjakinjo za LinkedIn Manco Korelc smo poklepetali o tem, kako kar najbolje izkoristiti potencial, ki vam ga ponuja največje spletno poslovno omrežje.