Ljubljanski CurioCity ponuja prvi 'selfie izlet' po prestolnici

Ljubljanski CurioCity ponuja prvi ‘selfie izlet’ po prestolnici

Ves svet že nekaj let nori za selfiji in palicami, ki pomagajo narediti boljše fotografije. Eni jih s pridom uporabljajo, spet drugi v njih vidijo popoln nesmisel in se posmehujejo turistom. Val navdušenja so ujeli pri podjetju CurioCity, ki ljubljanskim turistom ponuja prvi uraden selfie ogled mesta.

Selfie izlet CurioCity
Pri podjetju CurioCity so zasnovali prvi ljubljanski selfie izlet. Ideja se hitro širi po evropskih prestolnicah.

Dragan Barbutovski, Uroš Trauner, Tjaša Janovljak in Tom Norman so ‘krivci’, da je slovenska prestolnica postala bogatejša za prvi uraden selfie izlet. CurioCity namreč obiskovalcem Ljubljane ponuja eno- do dvourni selfie izlet, kjer vas bodo vodiči popeljali po znanih in manj znanih kotičkih mesta v družbi vašega pametnega telefona in selfie palice. S podobnimi izleti so letošnjo pomlad začeli tudi v Londonu, ideja pa se hitro širi po evropskih mestih.

‘Express Your Selfie’

Podjetje CurioCity je bilo ustanovljeno pred kratkim z namenom ponujati drugačne oglede mesta, kjer bodo lahko obiskovalci ‘na polno’ začutili slovensko prestolnico. Najbolj zanimiv v tem trenutku je zagotovo ogled mesta s poudarki na delanju selfijev – fotografiranju samih sebe z znamenitostjo v ozadju. Ogled traja do dve uri, namenjen pa je manjšim skupinam – vsekakor tudi tistim, ki s slikanjem selfijev še niso tako vešči. Možna je tudi izposoja selfie palice, ki bo pomagala ujeti še lepše perspektive.

Poleg selfie ogleda mesta obiskovalcem ponujajo še štiri različne vodene oglede. From LJ With Love je ogled, pri katerem so vključeni tudi obiski in ogledi rastočih ljubljanskih socialnih podjetij. Z njimi lahko preživite tudi Lazy Sunday oz. leno nedeljo, skupaj pa sledite tudi zmajevemu repu in iščete njegove sledi po mestu v Zmajevih zgodbah. Za najbolj radovedne turiste pa je na voljo tudi individualno vodenje oz. program, ki ga pri podjetju ustvarijo glede na želje turistov.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.