Kaj vse morate vedeti o prodaji podjetja? Udeležite se predavanja Darka Butine v organizaciji Silicon Gardens! - Netokracija.si

Kaj vse morate vedeti o prodaji podjetja? Udeležite se predavanja Darka Butine v organizaciji Silicon Gardens!

Darko Butina, nekdanji direktor mimovrste=), ki je vodil podjetje v času, ko je prejelo 3-milijonsko dokapitalizacijo, bo v petek, 15.11. med 8.30 in 11. uro v Kavarni Slamič na Kersnikovi v Ljubljani predaval na temo prodaje podjetja.

Darko_Butina
Nekdanji direktor mimovrste=) bo 15. 11. v Slamiču predaval na temo prodaje podjetja (Foto: arhiv mimovrste.com)

Darko Butina, nekdanji direktor mimovrste=), ki je vodil podjetje v času, ko je prejelo 3-milijonsko dokapitalizacijo, bo v petek, 15.11. med 8.30 in 11. uro v Kavarni Slamič na Kersnikovi v Ljubljani predaval na temo prodaje podjetja.

Večina podjetij na zrelih trgih se slej ko prej sreča z vprašanjem prodaje. To še posebej velja za startupe, ki zadnje čase v Sloveniji poganjajo kot gobe po dežju.

Udeleženci bodo spoznali:

  1. na kratko osnove financ in poslovanja (res kratka razlaga terminov kot EBITDA, rast prihodkov ipd. – in zakaj so ti termini ekstra pomembni za investitorje/kupce) – malokdo to res razume;
  2. kakšno mora biti podjetje pred vstopom investitorja/kupca (poslovna uspešnost, rast prihodkov, urejenost poslovanja itn.);
  3. kako se odločiti za investicijo ali prodajo (ali sploh, če ja, kakšen investitor/kupec je primeren);
  4. kako pričeti z dokapitalizacijo/prodajo – kako spraviti podjetje čez brez negativnih posledic;
  5. stalno poudarjanje fokusa na zdrav posel in zdrav poslovni model – brez tega v našem okolju ni ničesar;
  6. faktorji, ki vplivajo na valuacijo podjetja (EBITDA multiplikatorji ipd.) – kaj so realne ocene vrednosti podjetja v našem okolju (Darko pravi, da po njegovih izkušnjah v SLO skoraj vsi nimajo realne predstave o valuaciji njihovih podjetij).

Število mest je omejeno, prijave so obvezne.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.