Ptujski Databox prejel 3,3 milijone dolarjev investicije

Ptujski Databox prejel 3,3 milijone dolarjev investicije

Ptujski Databox, ki je bil pred tremi leti sprejet v bostonski podjetniški inkubator TechStars, je prejel investicijo v višini 3,3 milijone dolarjev. Vanj sta investirala investicijska sklada Founder Collective in Accomplice.

Slovensko-ameriški startup Databox s sedežem na Ptuju je pridobil 3,3 milijone investicije s strani ameriških investicijskih skladov. Vir: Databox
Slovensko-ameriški startup Databox s sedežem na Ptuju je pridobil 3,3 milijone dolarjev investicije s strani ameriških investicijskih skladov. Foto: Databox

Ptujčana Davorin Gabrovec in Vlada Petrović sta razvila poslovno rešitev, ki iz obilice podatkov izlušči pomembnejše indikatorje poslovanja in o slednjih tudi sproti obvešča. Storitev, imenovana Databox, je bila pred tremi leti sprejeta v podjetniški pospeševalnik v Bostonu, TechStars. Od tam se je razširila na ameriško tržišče, tudi del ekipe posluje od tam. Vendar razvoj produkta ostaja na Ptuju.

V ZDA so v lanskem letu podpisali pogodbo s trgovskima verigama Staples in Sears, letos pa so investitorja prav tako poiskali na ameriških tleh. Odločili so se za Founder Collective in Accomplice. Slednji nam bo bolj znan pod imenom Atlas Venture, a je letos junija prišlo do preimenovanja sklada. Oba investicijska sklada upravljata z velikim premoženjem, Founder Collective pa ne tudi med prvimi investiral v Uber.

Ekipa Databoxa se širi, trenutno jih sodeluje 25. Vir: Databox
Ekipa Databoxa se širi, trenutno jih sodeluje 25. Foto: Databox

Ekipa Databoxa se v skladu z investicijami in širjenjem obsega dela tudi sama povečuje. Trenutno zaposlujejo 25 oseb na Ptuju in v Bostonu. Pred kratkim se je ekipi kot direktor pridružil Swami Kumaresan iz Bostona, ki je v preteklosti deloval v podjetju Carbonite. O startupu je povedal:

Databox je v tem segmentu nekaj posebnega, saj iz preobilja poslovnih podatkov, v katerem se utapljajo sodobna podjetja, izlušči najpomembnejše indikatorje poslovanja in o njih sproti obvešča vodilne, ne da bi za to potrebovali veliko tehničnega dela.

Podjetje za jesen načrtuje nove poteze, predvsem še odločnejši korak naprej k preprosti konfiguraciji in povezljivosti Databoxa z drugimi poslovnimi rešitvami z minimalno tehničnega predznanja.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.