Dobrodelnost 2.0: ekipa Vez-je prenavlja stare računalnike in jih namenja otrokom iz socialno ogroženih družin

Decembra lani so Jan, Katarina, Tilen, Tina in Aljoša sklenili, da bodo s pomočjo spletnih prijateljev poiskali rabljene računalnike, jih po potrebi popravili in podarili mladostnikom iz družin z nizkimi prihodki. Nastal je projekt vez-je.

Decembra lani so Jan, Katarina, Tilen, Tina in Aljoša sklenili, da bodo s pomočjo spletnih prijateljev poiskali rabljene računalnike, jih po potrebi popravili in podarili mladostnikom iz družin z nizkimi prihodki. Nastal je projekt vez-je.

Vse skupaj se je začelo, ko je idejni vodja projekta Jan Ferme na Twitterju prebral objavo matere, ki je spraševala, če bi bil kdo pripravljen posoditi ali darovati računalnik njenemu sinu, ki ga potrebuje za šolsko delo, kajti sami si računalnika ne morejo privoščiti. Z idejo pomoči otrokom in mladostnikom se je igral že nekaj časa, vendar jo je javno objavil šele v začetku decembra:

Odziv tviterašev me je resnično prenesenetil. Od podpore in “trepljanja” po rami, češ, da gre za odlično idejo, do obljub o podarjanju računalnikov. Kmalu sem zbral potrebno ekipo in smo začeli z delom.

Ste pripravljeni pomagati?

Poleg odsluženih računalnikov ekipa vez-je sprejema tudi denarna sredstva, ki bodo namenjena nakupu potrebne opreme (rezervnih delov). Veseli bodo prav vsake donacije, ne glede na njeno višino. Kandidate za prejem računalnika iščejo ves čas, prav tako pa sprejemajo predloge prejemnikov. Poznate družino, ki izpolnjuje pogoje za prejem računalnika? Oglasite se ekipi vez-je!

Ciljni donatorji projekta so vsi dobri ljudje, ki bi radi pomagali otrokom in mladostnikom brez računalnika. Jan upa tudi na pomoč podjetij:

Želimo si, da bi nam na pomoč priskočila tudi večja podjetja, saj verjamem, da imajo v svojih skladiščih veliko rabljenih in še popolnoma uporabnih računalnikov, s katerimi ne vedo, kaj bi naredili.

Podprimo ekipo Vez-je in njihovo vizijo “računalnik mladim”! Če imate doma star računalnik, ki nabira prah, pokličite Jana, Tilna, Aljošo, Tino ali Katarino, ki bodo poskrbeli, da bo ta prispel v prave roke.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.