Dobrodelnost 2.0: ekipa Vez-je prenavlja stare računalnike in jih namenja otrokom iz socialno ogroženih družin - Netokracija.si

Dobrodelnost 2.0: ekipa Vez-je prenavlja stare računalnike in jih namenja otrokom iz socialno ogroženih družin

Decembra lani so Jan, Katarina, Tilen, Tina in Aljoša sklenili, da bodo s pomočjo spletnih prijateljev poiskali rabljene računalnike, jih po potrebi popravili in podarili mladostnikom iz družin z nizkimi prihodki. Nastal je projekt vez-je.

Decembra lani so Jan, Katarina, Tilen, Tina in Aljoša sklenili, da bodo s pomočjo spletnih prijateljev poiskali rabljene računalnike, jih po potrebi popravili in podarili mladostnikom iz družin z nizkimi prihodki. Nastal je projekt vez-je.

Vse skupaj se je začelo, ko je idejni vodja projekta Jan Ferme na Twitterju prebral objavo matere, ki je spraševala, če bi bil kdo pripravljen posoditi ali darovati računalnik njenemu sinu, ki ga potrebuje za šolsko delo, kajti sami si računalnika ne morejo privoščiti. Z idejo pomoči otrokom in mladostnikom se je igral že nekaj časa, vendar jo je javno objavil šele v začetku decembra:

Odziv tviterašev me je resnično prenesenetil. Od podpore in “trepljanja” po rami, češ, da gre za odlično idejo, do obljub o podarjanju računalnikov. Kmalu sem zbral potrebno ekipo in smo začeli z delom.

Ste pripravljeni pomagati?

Poleg odsluženih računalnikov ekipa vez-je sprejema tudi denarna sredstva, ki bodo namenjena nakupu potrebne opreme (rezervnih delov). Veseli bodo prav vsake donacije, ne glede na njeno višino. Kandidate za prejem računalnika iščejo ves čas, prav tako pa sprejemajo predloge prejemnikov. Poznate družino, ki izpolnjuje pogoje za prejem računalnika? Oglasite se ekipi vez-je!

Ciljni donatorji projekta so vsi dobri ljudje, ki bi radi pomagali otrokom in mladostnikom brez računalnika. Jan upa tudi na pomoč podjetij:

Želimo si, da bi nam na pomoč priskočila tudi večja podjetja, saj verjamem, da imajo v svojih skladiščih veliko rabljenih in še popolnoma uporabnih računalnikov, s katerimi ne vedo, kaj bi naredili.

Podprimo ekipo Vez-je in njihovo vizijo “računalnik mladim”! Če imate doma star računalnik, ki nabira prah, pokličite Jana, Tilna, Aljošo, Tino ali Katarino, ki bodo poskrbeli, da bo ta prispel v prave roke.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.