V dveh letih podarili 101 računalnik

Društvo Vez-je: Vse najboljše za 2. rojstni dan!

Društvo Vez-je, ki v Sloveniji sprejema odvečne računalnike, jih servisira in podari naprej tistim, ki si ga sami ne morejo privoščiti, je praznovalo že drugi rojstni dan. V dveh letih je tako ekipa šestih prostovoljcev podarila že 101 računalnik!

Vezje
Vezj-je praznuje 2. rojstni dan.

Društvo Vez-je, ki v Sloveniji sprejema odvečne računalnike, jih servisira in podari naprej tistim, ki si ga sami ne morejo privoščiti, je praznovalo že drugi rojstni dan. V dveh letih je tako ekipa šestih prostovoljcev podarila že 101 računalnik!

Ekipo društva, katere idejni vodja je Jan Ferme, je v letu 2012 združila zamisel o pomoči otrokom in mladostnikom, ki so v današnjem času za svoje izobraževanje in delo vedno bolj odvisni od računalnika. Ideja se je razvila v društvo, ki so ga ustanovili v letu 2013 in tako so letos praznovali že drugi rojstni dan.

V dveh letih je naša dejavnost ves čas počasi rasla. Kakšen mesec je sicer manj uspešen, včasih zaradi počitnic v šoli, praznikov ali drugih dejavnikov, imeli pa smo tudi že nekaj zelo uspešnih mesecev. To se dogaja, ker je naš rezultat, torej oddani računalniki, zelo odvisen od tega, kdaj imajo mladi in družine čas. Seveda pa je veliko odvisno tudi od nas. Svoje delo namreč opravljamo popolnoma prostovoljno in imamo še veliko drugih obveznosti, npr. službo, faks, družine. Za društvo zato včasih zmanjka časa.

Ob praznovanju so predstavili svoje dosedanje dosežke. Foto: ekipa Vez-ja
Ob praznovanju so predstavili svoje dosedanje dosežke (foto: ekipa Vez-je).

Podarili že 101 računalnik

Ekipo danes sestavlja 6 članov: Jan Ferme, idejni vodja, Katarina Pirš, koordinator, Tilen Držan, grafična podoba, Ana Colja, spletne vsebine, in Matjaž Gerčar ter Samo Čeh, ki skrbita za popravilo računalnikov. Vsi izmed njih so prostovoljci in prostovoljne prispevke porabijo izključno za potrebe društva, kot so potni stroški, promocija ali nakup manjkajočih delov za računalnik. Sestav delovne ekipe se je v letih že večkrat spremenil, saj, kot pravi Katarina:

Še posebej v teh časih se zgodi, da sodelavec ugotovi, da ne zmore več sodelovati, ker mora dati prioriteto plačanemu delu. To je tudi najpogostejši razlog, da so kolegi odšli iz društva.

V dveh letih sledenja svojemu cilja je društvo podarilo že 101 računalnik, od tega 61 stacionarnih in 40 prenosnih. Pridobili so jih sicer veliko več, okrog 250, s člani ob tem opozarjajo, da vsi računalniki, ki jih dobijo, žal niso delujoči. Od takih potem pridobijo le kakšen del, ker nedelujočega seveda ne morejo podariti naprej. Za računalnik lahko zaprosijo otroci iz socialno ogroženih družin ali njihovi starši, ki se še šolajo in so stari manj kot 25 let.

In njihova rojstnodnevna želja? Podariti čim več računalnikov in razširiti svojo ekipo na še več dobrih ljudi!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.