Društvo Vez-je: Vse najboljše za 2. rojstni dan!

Društvo Vez-je, ki v Sloveniji sprejema odvečne računalnike, jih servisira in podari naprej tistim, ki si ga sami ne morejo privoščiti, je praznovalo že drugi rojstni dan. V dveh letih je tako ekipa šestih prostovoljcev podarila že 101 računalnik!

Vezje
Vezj-je praznuje 2. rojstni dan.

Društvo Vez-je, ki v Sloveniji sprejema odvečne računalnike, jih servisira in podari naprej tistim, ki si ga sami ne morejo privoščiti, je praznovalo že drugi rojstni dan. V dveh letih je tako ekipa šestih prostovoljcev podarila že 101 računalnik!

Ekipo društva, katere idejni vodja je Jan Ferme, je v letu 2012 združila zamisel o pomoči otrokom in mladostnikom, ki so v današnjem času za svoje izobraževanje in delo vedno bolj odvisni od računalnika. Ideja se je razvila v društvo, ki so ga ustanovili v letu 2013 in tako so letos praznovali že drugi rojstni dan.

V dveh letih je naša dejavnost ves čas počasi rasla. Kakšen mesec je sicer manj uspešen, včasih zaradi počitnic v šoli, praznikov ali drugih dejavnikov, imeli pa smo tudi že nekaj zelo uspešnih mesecev. To se dogaja, ker je naš rezultat, torej oddani računalniki, zelo odvisen od tega, kdaj imajo mladi in družine čas. Seveda pa je veliko odvisno tudi od nas. Svoje delo namreč opravljamo popolnoma prostovoljno in imamo še veliko drugih obveznosti, npr. službo, faks, družine. Za društvo zato včasih zmanjka časa.

Ob praznovanju so predstavili svoje dosedanje dosežke. Foto: ekipa Vez-ja
Ob praznovanju so predstavili svoje dosedanje dosežke (foto: ekipa Vez-je).

Podarili že 101 računalnik

Ekipo danes sestavlja 6 članov: Jan Ferme, idejni vodja, Katarina Pirš, koordinator, Tilen Držan, grafična podoba, Ana Colja, spletne vsebine, in Matjaž Gerčar ter Samo Čeh, ki skrbita za popravilo računalnikov. Vsi izmed njih so prostovoljci in prostovoljne prispevke porabijo izključno za potrebe društva, kot so potni stroški, promocija ali nakup manjkajočih delov za računalnik. Sestav delovne ekipe se je v letih že večkrat spremenil, saj, kot pravi Katarina:

Še posebej v teh časih se zgodi, da sodelavec ugotovi, da ne zmore več sodelovati, ker mora dati prioriteto plačanemu delu. To je tudi najpogostejši razlog, da so kolegi odšli iz društva.

V dveh letih sledenja svojemu cilja je društvo podarilo že 101 računalnik, od tega 61 stacionarnih in 40 prenosnih. Pridobili so jih sicer veliko več, okrog 250, s člani ob tem opozarjajo, da vsi računalniki, ki jih dobijo, žal niso delujoči. Od takih potem pridobijo le kakšen del, ker nedelujočega seveda ne morejo podariti naprej. Za računalnik lahko zaprosijo otroci iz socialno ogroženih družin ali njihovi starši, ki se še šolajo in so stari manj kot 25 let.

In njihova rojstnodnevna želja? Podariti čim več računalnikov in razširiti svojo ekipo na še več dobrih ljudi!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Mobilno

Se lahko Honor 9 kosa z najboljšimi?

Honor 9 se zdi logična izbira za vse tiste, ki potrebujejo lepo oblikovan mobilni telefon z odličnimi specifikacijami.

Novica

Na spletu se najbolje nakupuje na gizzmo.si in mrpet.si!

Konferenca Ecommerce Day 2017 v Ljubljani je danes postregla z zmagovalci letošnjega izbora najboljših spletnih trgovcev. Glavna nagrada za večje spletne trgovce je pripadla trgovini gizzmo.si, glavna nagrada za manjše spletne trgovce pa mrpet.si.

Spletni marketing

Čez štiri dni v Ljubljani: Ecommerce Day 2017

Čez štiri dni se bodo strokovnjaki s področja spletne trgovine zbrali na enem mestu, na največji regijski konferenci o spletnem nakupovanju. Ecommerce Day 2017, ki ga organizirata Shopper's Mind Slovenija in Ceneje.si, se bo 28. in 29. novembra odvil v Ljubljani. Izkoristite izjemno priložnost in si zagotovite vstopnico za mreženje z več kot 200 strokovnjaki spletnega trženja.

Kultura 2.0

Zakaj si moraš poiskati službo v ‘digitalu’, razkriva Mak Kordić v 2. oddaji Digitalna kava

V drugi oddaji Digitalna kava smo govorili z Makom Kordićem, lastnikom in direktorjem digitalne agencije CNJ Digital. Mak pravi, da v znanju in idejah vidi moč, vse ostalo pa se da najeti.

Intervju

Strateg rasti: kdo je, kaj počne in kdo ga potrebuje?

Z razvojem tehnologije so se razvili tudi novi, digitalni poklici – delovna mesta z “nenavadnimi” nazivi in zadolžitvami. Kdo je growth strategist ali po slovensko strateg rasti? Kaj počne in kdo ga potrebuje? Podrobnosti poklica nam razkriva Maja Voje, strateginja rasti pri MAD Kings Growth Agency v Bruslju, ki jo lahko ta petek, 10. 11., srečate na dogodku Growth Marketing Conference Meetup v Ljubljani.

Kultura 2.0

Kako zgleda tvoj ‘lajf’, če oblikuješ nogavice, razkriva (digitalna) kava z Zulu Zion

Na slovenski digitalni sceni deluje kup nadarjenih oseb, ki so hkrati izredno zanimivi sogovorniki. Ustvarili smo serijo video intervjujev, v katerih se ob dobri kavi pogovarjamo s kreativnimi ljudmi.