Bolgarski Eleven vložil v slovenski podjetji ADORA in Scoutee

Bolgarski Eleven vložil v slovenski podjetji ADORA in Scoutee

Bolgarski pospeševalnik Eleven je vložil v dve slovenski podjetji: v Sofijo odhajata Adora in Scoutee. Elevenovi standardni pogoji (25 tisoč + 75 tisoč evrov) so tokrat zaobšli Adoro, ki je bila sprejeta ob posebnih, boljših pogojih, ki jih ni želela razkriti.

Scoutee Eleven Adora

Eleven je razkril naslednjo generacijo startupov – med 12 podjetji iz Bolgarije, Hrvaške in Srbije sta se po Edgarju znašla še dva slovenska – ADORA in Scoutee.

Eleven je pospeševalnik in 12-milijonski sklad tveganega kapitala, ki skozi 6-mesečni program (3+3 mesece) zagotavlja mentorstvo in kapital startupom v zgodnji fazi. Doslej je vložil v 95 podjetij. Za Elevenom med drugim stoji tudi Springboard, evropski startup pospeševalnik.

Posebni pogoji za ADORO

Mariborska ADORA (Advanced Doctor’s Operational Research Assistant) je prinesla Kinnect tehnologijo v operacijske sobe, rešuje pa problem vnovične dezinfekcije kirurga med operacijo. Naprava zdravniku omogoča, da si med operacijo s preprostimi gibi ali z glasovnimi ukazi pacientovo dokumentacijo ogleda z vseh zornih kotov. Tako privarčuje čas in izboljša kakovost operacije. Za ADORO bodo prihodnji meseci zelo intenzivni in kreativni. Kot nam je povedal direktor Kristjan Košič:

Korakov in načrtov za 2015 je veliko: od certifikacije, prodora na trg, do širitve produkta na druge domene (zdravstvene). Zelo smo ponosni, da smo bili sprejeti v tako ugleden pospeševalnik, ki ima za seboj precej izkušenj in ogromno mentorsko mrežo, ki jo bomo seveda z pridom izkoristili.

Kot nam je znano, je bila ADORA deležna posebnih Elevenovih pogojev, kar se tiče investiije, ki jih ni želela razkriti.

Spomnimo, leta 2013 je ADORA na svetovnem finalu Imagine Cupa v St. Peterburgu zasedla 2. mesto v kategoriji “Inovacije”, kar je najboljša slovenska uvrstitev v zgodovini tekmovanja.

Scoutee za igralce bejzbola

Druga Elevenova slovenska investicija je Scoutee – softversko-hardverski startup, namenjen igralcem bejzbola, ki mladim igralcem omogoča, da spremljajo svoj športni napredek v oblaku. Vse informacije pa so objavljene na spletu s ciljem povezovanja trenerjev in igralcev. Ekipa Scoutee je zaenkrat v fazi intenzivnega razvoja, zato produkta ne želijo preveč izpostavljati v medijih.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.