Festival StartItUp! v Novem mestu minil uspešno! - Netokracija.si

Festival StartItUp! v Novem mestu minil uspešno!

Pretekli teden se je v Novem mestu odvijal tridnevni festival z naslovom StartItUp!, kjer so se predstavili pretežno dolenjski mladi podjetniki ter startupi.

startitup1
foto: StartItUp! NM

Pretekli teden se je v Novem mestu odvijal tridnevni festival z naslovom StartItUp!, kjer so se predstavili pretežno dolenjski mladi podjetniki ter startupi. V 3 dneh se je na odru zvrstilo preko 20 govorcev iz različnih področij. Festival je zaradi takšnega obsega postal eden izmed zanimivejši izobraževalnih dogodkov pri nas.

V četrtek, 4. septembra je 7 govorcev pod okriljem organizacije StartMedia predstavilo procese pri produkciji video vsebin. Od začetne ideje, snemanja pa vse do post produkcije. Na tak način so lahko udeleženci videli, kakšen je celotna zgodba nekega posnetka, preden je predstavljen na platnu ali televiziji.

Petek, 5. september, je bil namenjen oblikovalcem. Organizacija skupnosti oblikovalcev Dolenjske, designON, je predstavila različna področja oblikovalstva. Od modnega, arhitekturnega pa vse do industrijskega in grafičnega oblikovanja. Obiskovalcem so tudi postregli z nasveti, kako z oblikovalskimi storitvami uspešno prodreti na trg, saj se v zadnjih časih pogosto dogaja, da mladi oblikovalci po zaključku izobraževanja ne znajo uspešno začeti s svojim poslom, ker jim je svet podjetništva relativno neznan.

Sobota, 6. september, pa je bila namenjena predstavitvi uspešnih podjetniških zgodb iz dolenjske regije. Organizacija StartUP Novo mesto je povabila nekaj zelo zanimivih startup imen. Govorci so predstavili svoje zgodbe o uspehu, ni pa manjkalo nasvetov za uspešen nastop na trgu. Seveda pa je bilo govora tudi o novih trendih ter pasteh, s katerimi se srečujejo mlada podjetja.

Organizator je na dogodku razkril tudi dva nova prihajajoča projekta. Maker Space bo nova izdelovalnica prototipov, ki bo locirana v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. Tam bodo na voljo osnovna orodja (3D printer, CNC rezkalnik, ipd.), namenjen pa bo posameznikom, podjetjem in izobraževalnim institucijam. V okviru tega projekta se bodo izvajale tudi izobraževalne delavnice. Organizator, StartUP Novo mesto, pa je razkril tudi, da bo 2. generacija pospeševalnega programa KickUP pričela z izvajanjem že oktobra 2014.

startitUp2
Organizatorji festivala StartItUp! (foto: StartItUp! NM)

Ob zaključku je vodja StartItUp! festivala je Miha Fabjan povedal:

Menim da smo uspešno prelevili lanskoletni koncept in tako ustvarili še boljši dogodek. Obljubljamo da bo StartItUp! festival vsako leto še bolj zanimiv, še bolj atraktiven in drugačen … Za konec pa: Se vidimo septembra 2015!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Analiza

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.