Slovenski rekord na Kickstarterju: FlyKly zbral več kot 700.000 dolarjev! - Netokracija.si

Slovenski rekord na Kickstarterju: FlyKly zbral več kot 700.000 dolarjev!

Pametno kolo FlyKly, ki smo ga že predstavili na Netokraciji, je ravnokar zaključil s kampanjo na Kickstarterju. Niko Klanšek je z ekipo dosegel slovenski rekord – zbrali so več kot 700.000 dolarjev!

flyklyfinalPametno kolo FlyKly, ki smo ga že predstavili na Netokraciji, je ravnokar zaključilo s kampanjo na Kickstarterju. Ustanovitelj Niko Klanšek je z ekipo dosegel slovenski rekord – zbrali so več kot 700.000 dolarjev! Kot nam je zaupal, so srečni, da jim je uspelo kar za sedemkrat preseči prvotno zastavljen cilj, sedaj pa bo njihov glavni fokus izpolnitev pričakovanj podpornikov:

Nad rezultatom smo seveda presenečeni že od samega začetka, a o končni vsoti zbranih donacij nismo kaj preveč razmišljali. Večino svoje pozornosti smo raje namenjali čim uspešnejšemu vodenju kampanje, za kar smo res dajali vse od sebe. Enormnemu odzivu navkljub bomo prve Smart Wheele svojim podpornikom še vedno poslali v obljubljenem času, torej maja 2014. V glavnem fokusu bo zdaj seveda čimprejšnja vzpostavitev proizvodnje ter razvoj FlyKly mobilne aplikacije, ki naj bi postala dosegljiva že naslednji mesec.

Pametno kolo za urbani prevoz

FlyKly je nadomestni zadnji obroč z lahkim in tankim ohišjem, v katerega su vgrajeni motor, baterija, elektronika in strojni deli, ki električno moč pretvarjajo v pogon. Z njim preprosto nadomestite zadnje kolo na kolesu in ga nadgradite z električnim pogonom. “Pametno kolo” lahko namestite na katerokoli zadnjo os, saj je na voljo v različnih velikostih, upravljate pa ga s pametnim telefonom prek mobilne aplikacije FlyKly.

Aplikacija lahko zaklene kolo in zazna krajo kolesa, lastnika pa obvesti s SMS-sporočilom. Tatu lahko izsledi  s pomočjo GPS-a, s katerim sta povezana pametno kolo in aplikacija.

FlyKly
Pametno kolo upravlja aplikacija FlyKly (foto: FlyKly)

Očitki o plagiatorstvu

Napise v slovenskih medijih, ki so se pojavili hitro po pričetku kampanje, projektu pa so očitali podobnost s projektom Copenhagen Wheel, Niko Klanšek strogo zavrača:

Smart Wheel uporablja povsem nov, revolucionaren motor, ki je močnejši, lažji, tanjši, predvsem pa učinkovitejši od vseh elektromotorjev doslej. Smart Wheel je t.i. “pedal assist”, kar pomeni, da motor deluje le v primeru, ko uporabnik pedalira. Ne gre za običajno električno kolo, ampak za dopolnilo. Smart Wheel uporablja pametne tehnologije, kot so Bluetooth povezljivost, GPS lociranje in aplikacija za pametne telefone, ki spremlja uporabnikove kolesarske navade in se iz njih uči ter na podlagi teh informacij predlaga boljše kolesarske prakse.

Copenhagen Wheel je sicer opremljen s senzorji za merjenje hrupa in onesnaženosti, vendar te informacije uporablja zgolj za potrebe statističnih prezentacij. In, kar je najbolj pomembno: Copenhagen Wheel je že štiri leta zgolj koncept in obljuba in se ni razvil dlje od faze prototipa. FlyKly pa je s zbranimi 700.000 dolarji dokazal, da na strani uporabnikov obstaja velik interes za tovrsten produkt.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.