Napovedan 100% Start:up

S tradicionalnim Forumom 100% start:up se začenja 8. krog tekmovanja Start:up Slovenija

Forum 100% start:up, ki se bo zgodil 4. marca 2015 in bo potekal v Tehnološkem parku Ljubljana bo odprl že 8. krog tekmovanja Start:up Slovenija, najavljen pa bo tudi nov krog financiranja Slovenskega podjetniškega sklada s produkti P2 (zagonska subvencija v višini 54.000 €), SK75 (konvertibilno posojilo v višini 75.000 €) in SK200 (javna lastniška investicija v višini 200.000 €).

startupForum
Grafika: startup.si

V sredo, 4. marca ob 11. uri se bo v Tehnološkem parku Ljubljana zgodil Forum 100% start:up, s katerim se bo začel že 8. krog tekmovanja Start:up Slovenija, hkrati pa bodo najavili nov krog financiranja Slovenskega podjetniškega sklada s produkti P2, SK75 in SK200. Rok za prijavo na tekmovanje Start:up Slovenija je 20. marec 2015, na dogodku pa bodo predstavili tudi pogoje za sodelovanje. Forum 100% start:up pa bo tudi dogodek, kateremu bo sledilo še 7 t.i. ‘roadshow’ dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih bodo z enako vsebino seznanjali lokalne podjetnike, študente, raziskovalce in vse, ki jih to področje zanima.

Dogodek se bo ob 10. uri začel z novinarsko konferenco, kjer bodo predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Slovenskega podjetniškega sklada, Iniciative Start:up Slovenija in startup podjetniki predstavili svoje izkušnje z javno podporo pri njihovem razvoju ter sodelovanju v tekmovanju Start:up Slovenija. Ob 11. uri bo sledil pogovor s startup podjetniki. Sodelujoči bodo delilii izkušnje, napredek in boleče napake, s katerimi so se srečevali na svoji podjetniški poti. Sledila bo predstavitev produktov P2 (subvencija oz. spodbuda za zagon v višini 54 tisoč evrov), SK75 (konvertibilno posojilo v višini 75 tisoč evrov) in SK200 (javna lastniška investicija v višini 200 tisoč evrov). Seveda bodo predstavljeni tudi vsi postopki, ki so potrebni za prijavo na omenjene razpise.

Po odmoru bo sledil pogovor na temo vitkega in agilnega, kjer bodo izkušnje s to metodo delili nekateri mentorji, ki so sodelovali v programu Start:up Geek House Bootcamp. Kasneje bo sledila debata o tem, kaj ponujajo domači investitorji v semenski fazi, predstavili pa se bodo tudi nekateri investitorji.

Na koncu dneva bo potekal DEMO dan Foruma 100% start:up. Tam se bodo zbranim investitorjem predstavila startup podjetja, ki iščejo kapital za svojo rast in razvoj. DEMO dan bo potekal v veliki predavalnici v pritličju stavbe B v Tehnološkem parku Ljubljana.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Vodnik

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.