V torek bo Golden Drum zabobnel že dvaindvajsetič

V torek bo Golden Drum zabobnel že dvaindvajsetič

Zlati boben, mednarodni oglaševalski festival, bo v torek, 13. oktobra, že 22. odprl svoja vrata in pozdravil mnoge oglaševalce, predavatelje ter žirante. Štiri dni bo v portoroškem Bernardinu vse v znamenju oglaševanja. Festival bo za vas dnevno spremljala tudi ekipa Netokracije!

22. Zlati boben bo potekal ob 13. do 16. oktobra v portoroškem Bernardinu.
22. Zlati boben bo potekal ob 13. do 16. oktobra v portoroškem Bernardinu.

22. mednarodni oglaševalski festival Zlati boben organizira Slovenska oglaševalska zbornica, letošnja predsednika žirij pa sta Geoffrey Hantson (Happiness Belgija), in Chavo D’Emilio (McCann Worldgroup Latin America & Caribbean). V štirih dneh festivala bodo trije namenjeni predavanjem in okroglim mizam, medtem ko bo začetni dan, torek, namenjen projekciji prijavljenih del.

‘Transformacija, osvoboditev in kreativna kultura’

Osrednjo temo letošnjega festivala, ki mu predseduje izvršna direktorica Barbara Kranjc, je zasnovala skupaj z direktorjem za poslovni in vsebinski razvoj festivala, Mitjo Petrovičem. Petrovič je o transformaciji, osvoboditvi in kreativni kulturi povedal:

Verjamemo, da digitalna revolucija in nova moč univerzalno povezanih posameznikov spreminjata način poslovanja in celotno družbo. Spremembe so povzročile mnogim številne težave, istočasno pa tudi omogočile novo obliko svobode – tako znamkam kot tudi ljudem, ki jih uporabljajo. Oglaševalska industrija lahko spremembam sledi ali pa postane del transformacije. Verjamem, da je naša vloga voditi in verjamem, da je kreativna kultura edina stvar, ki lahko spodbudi transformacijo in ustvari boljšo prihodnost. Tranzicija je za nami, pred nami je transformacija.

Izpostavimo še nekaj ključnih govorcev letošnjega festivala: Tomáš Sedláček, ekonomist in avtor knjige Ekonomija dobrega in zla, je zaželen predavatelj, debater in pogost mednarodni komentator. Dela za največjo češko banko kot glavni makroekonomski strateg, na Zlatem bobnu pa bo predaval na naslov ‘Veliki premiki narodov – pot v digitalno’. ‘Kaj je znamka 21. stoletja?’ se bo spraševal britanec Nick Kendall, ustanovitelj agencije Broken, Ana Andjelic, Havas LuxHub, pa bo povedala več o 5 pravilih modernega trženja. Manjkal ne bo niti nepogrešljivi Aljoša Bagola, ki bo z mlado dirigentko Živo Ploj Peršuh debatiral o tem, kako dolg je lahko egotrip in pomembnosti glasbe v marketingu.

Še vedno imate čas, da se na festival prijavite, drugače pa spremljajte Netokracijo, saj bomo dnevno poročali o dogajanju na festivalu.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.