'Digitalne novice' želijo podpreti kakovostno digitalno novinarstvo

Google želi podpreti kakovostno digitalno novinarstvo

Google je v koncu oktobra najavil, da odpira prijave v Sklad za inovacije (DNI) za vse, ki v Evropi delujejo na področju digitalnega novinarstva. V skladu je na voljo 150 milijonov evrov subvencij, ki bodo na voljo v naslednjih treh letih brez obveznosti. Rok za prijavo je 4. december!

DigitalNewsV mesecu aprilu je Google predstavil svojo novo iniciativo Digitalne novice, katere namen je podpora kakovostnemu novinarstvu s pomočjo tehnologije in inovacij. Do danes je k iniciativi pristopilo že 120 organizacij, sedaj pa želijo k sodelovanju povabiti še več ljudi. Zato so za nove prijave odprli svoj Sklad za inovacije DNI.

Spodbuda drugačnemu razmišljanju

Google išče nove, inovativne in drzne projekte, ki bodo odražali novo razmišljanje v praksah digitalnega novinarstva. Omogočiti želijo prostor, v okviru katerega bi lahko preizkusili nove stvari, zato je na voljo do 150 milijonov evrov, ki bodo na voljo v obliki subvencij brez obveznosti v naslednjih treh letih.

Kakšne projekte iščejo? Organizatorji pravijo, da mora uspešen projekt biti inovativen in imeti pozitiven vpliv na produkcijo izvirnega digitalnega novinarstva in njegovo prihodnost. K prijavi vabijo založnike, digitalne medije, novičarska start-up podjetja, skupna partnerstva in posameznike. Financiranje bo na voljo v 3 kategorijah:

  1. Prototipi – projekti v zelo začetni fazi, z idejami, ki potrebujejo razvoj in potrebujejo do 50,000 evrov sredstev. Tovrstni projekti bodo 100% finančno pokriti.
  2. Srednje veliki projekti – projekti, ki potrebujejo do 300,000 evrov sredstev in bodo pokriti do 70% celotne vrednosti.
  3. Veliki projekti – projekti, ki za svoj zagon potrebujejo več kot 300,000 evrov sredstev in bodo pokriti do 70% celotne vrednosti, pri čemer je financiranje omejeno na milijon evrov.

Več o pogojih in kriterijih sodelovanja lahko preberete tukaj.

Prijavite se! Prijave morajo biti v angleščini, časa za prijavo za prvi krog financiranja pa imate do petka, 4. decembra.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.