GOTO 1982 – razstavo zgodovine računalništva podprla številna slovenska podjetja in posamezniki. Donirajte tudi vi! - Netokracija.si

GOTO 1982 – razstavo zgodovine računalništva podprla številna slovenska podjetja in posamezniki. Donirajte tudi vi!

Na pobudo slovenskega glasnika digitalne tehnologije Aleša Špetiča se je pred nekaj dnevi pričelo zbiranje sredstev, ki bodo podprla razstavo GOTO 1982. Do sedaj je bilo zbranih 3.350 od potrebnih 13 tisoč evrov, iniciativo pa so z besedo in financami podprli znani obrazi slovenske startup scene in tvitosfere, med drugim tudi minister Žiga Turk.

GOTO 1982 je pregledna razstava zgodovine računalništva pri nas, ki poteka v Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Z zbranimi sredstvi bo MNZS javnosti omogočil brezplačen ogled razstave, izdal pregleden katalog razstave ter izvedel dodatne pedagoške vsebine in prireditve, ki bodo promovirale in izobraževale obiskovalce o pomenu in zgodovini računalništva. Omenjenih 13 tisoč evrov je treba zbrati do 21. junija, vsa presežna sredstva pa bo namenjena podpori prvega slovenskega računalniškega muzeja, ki je v nastajanju.

Zainteresirana podjetja kontaktirajte ales@spetic.si, saj so podporniki razstave pripravili zanimive donatorske pakete. Zasebni donatorji svoj prispevek lahko nakažete na:

Muzej novejše zgodovine
Celovška 23
1000 Ljubljana
SI56 01100-6030377707
Sklic: 1982

Vse tviteraše pa prosimo, da se s svojo donacijo pohvalijo na twitterju, tvit pa opremijo s hashtagom #GOTO1982! :)

Komentarji

  1. Rado Zupanc

    Rado Zupanc

    15. 6. 2012. v 05:03

    Računalniški muzej – super. Jaz sem l.1969 za maturitetno nalogo (gimnazija Šentvid pri Ljubljani) opisal računalnik ZUZE-23, ki sem ga v živo videl, mislim da na fakulteti za matematiko (nisem povsem prepričan). Žal se je maturitetna naloga izgubila. Takrat je na njem delal tudi g. Iztok Kovačič (moj sosed). Ta računalnik je imel med drugim magnetni bobem, ki je bil visok nekje med 5 in 6 metrov in v premeru cca 2 metra. Zmogljivost tega magnetnega nosilaca pa je bila manjša od 1,4 MB diskete – lol!

Comments are closed.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.