Na jutrišnjem HealthDay meetupu se bo zbralo 14 najboljših zdravstvenih startupov iz regije

Na jutrišnjem HealthDay meetupu se bo zbralo 14 najboljših zdravstvenih startupov iz regije

Jutri bo Ljubljani potekal regijski meetup startupov na področju e-zdravstva, ki ga organizira iniciativa HealthDay.si s pomočjo farmacevtskega podjetja Bayer. Dogodek bo vodil Netokracijin odgovorni urednik Ivan Brezak Brkan.

health day
Foto: HealthDay.si

Na ekskluzivnem dogodku se bodo predstavili:

 • Adora (Slovenija) ponuja rešitev za operacijske sobe, ki temelji na Kinnect tehnologiji, kirurgom pa omogoča upravljanje z dokumentacijo pacienta z gibi in glasovnimi ukazi.
 • BioSistemika (Slovenija) razvija preprosto in dostopno programsko opremo za laboratorijske raziskave.
 • Bodyrecog (Hrvaška) meri proporce človeškega telesa in analizira prejete podatke ter pomaga pri nadzoru nad telesno težo.
 • Fbcommunication (Italija) razvija Interactive Monitoring Service, ki omogoča nadzor pri jemanju zdravil pri kroničnih bolnikih.
 • Geneplanet (Slovenija) ponuja genetsko analizo in testiranje bolezni na podlagi DNK.
 • Genialis (Slovenija) je bioinformatično podjetje, ki razvija inovativne rešitve za analizo podatkov znanstvenih raziskav s področja biokemije.
 • HTEC (Srbija) ponuja HUMEDS, sistem za snemanje in interpretacijo podatkov EKG-ja.
 • Kardiobit (Slovenija) razvija rešitev, ki bo spremljala srce.
 • Mediately (Slovenija) je aplikacija, ki ponuja lokaliziran seznam zdravil za zdravnike.
 • Mesi (Slovenija) razvija inovativne diagnostične pripomočke.
 • Oculus diagnostika (Slovenija) razvija rešitev, ki bo pomagala pri zgodnji diagnozi Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni.
 • Pirikom (Hrvaška) ponuja Hospital Cube, napravo za varno skladiščenje in izdajo zdravil v popolnoma kontroliranih pogojih, namenjeno bolnišnicam in javnim ustanovam.
 • Sigyn (Hrvaška) razvija programsko opremo za farmacevtska podjetja.
 • Visifield (Slovenija) je znanstveno orodje za 3D-vizualizacijo elektroporacije tkiv.

Prijave za Bayerjev pospeševalnik Grants4apps

Na dogodku bodo predstavniki Bayerja predstavili pospeševalnik Grants4apps za zdravstvene startupe, ki ob investiciji 50 tisoč evrov ponuja mentoriranje, networking in pisarno na Bayerjevem sedežu v Berlinu, prijave pa sprejema do 31. 5. 2015. Izbrani startupi bodo dobili priložnost predstaviti svojo poslovno idejo in storitve menadžerjem Bayerja, Bayerjovi predstavniki pa bodo odgovorili na vsa vprašanja v zvezi z pospeševalnikom in potencialnim sodelovanjem.

Kot je za Netkracijo povedal Bayerjev eMarketing menadžer za regijo Alpe-Adria Marin Krsto Odak iz Bayerja:

Želimo se bolj aktivno vključiti v regijsko health-tech sceno v upanju, da se bomo povezali z inovativnimi podjetji in preverili možnosti sodelovanja.

S tem, ko je HealhDay.si marca prevzel lokalno poglavje Health 2.0 mednarodne mreže, so se ustanovitelji zavezali k še aktivnejšemu spodbujanju mednarodnega prodora vrhunskih health-tech startupov iz tega dela sveta. Rezultat tega delovanja je tudi jutrišnji dogodek.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.