Ocena ICT Spring Europe 2012: Domači organizatorji konferenc prekašajo luksemburške - Netokracija.si

Ocena ICT Spring Europe 2012: Domači organizatorji konferenc prekašajo luksemburške

Roviov nastop na ICT Spring Europe (foto: Aljaž Maher)

Pred tednom dni se je v Luksemburgu zaključila konferenca ICT Spring Europe. Po dveh dneh živahnega dogajanja za konferenco ostaja mešanica vtisov. Pa poglejmo.

Konferenca v številkah

Dva dni, skupaj več kot 3200 obiskovalcev z vseh vetrov, 120 izbranih start-upov in 730 udeležencev gala večerje, na kateri so podelili štiri prve nagrade v različnih ICT segmentih. Nagrajeni so bili:

 • Sabine Evereat, CIO za področje Evrope pri Coca-Coli – evropski CIO leta,
 • NAJMTEK za U-book – prenosnik z dvema ekranoma – ICT inovacija leta,
 • TagTag iz Belgije – evropski startup leta in
 • zmagovalec Apps Foundry Contesta – skupina C-services, ki je izdeala aplikacijo s katero lahko invalidi preverijo, kateri kraji so prilagojeni njihovim potrebam.

V spominu so ostali

Prvi dan konference je potekal pod motom računalniških iger. Teemu Huuhtanen iz Rovia je v govoru izpostavil pomembnost človeškega faktorja ter uspeh igre Angry Birds obrazložil z ustvarjanjem oboževalcev in ne zgolj uporabnikov.

Inovativne načine podjetništva je predstavil Hiroshi Mikitani, ustanovitelj skupine Rakuten. Obrazložil je njihov pristop k nakupovanju prek interneta ter razložil koncept prodaje B2B2C. Prav tako je izpostavil velik potencial in kupno moč dežel v razvoju.

Proti koncu prvega dneva pa se je na odru glavne dvorane prikazal igralec Christophe Lambert, najbolj znan po vlogi Highlanderja. Publiki se je predstavil kot investitor v podjetju Demat-Store, ki se ukvarja z varnostjo na spletu.

Drugi dan se je pričel z govorom nesporne zvezde konference Randi Zuckerberg, nekdanje vodje marketinga pri Facebooku. Med ključnimi lastnostmi za uspeh v družbenih medijih je izpostavila zabavo, igranje, kreativnost in svobodo. Predstavila je tudi lastno podjetje – R to Z Media – ter ob koncu predavanja naštela nekaj inovativnih in zabavnih mobilnih aplikacij, ki so dober odraz poprej naštetih lastnosti.

Randi Zuckerberg, Markova sestra in zvezda konference (foto: Aljaž Maher)

Kovačeva kobila je zmeraj bosa

 Plusi:

 • »baloni« za intervjuje
 • pregledno označena mesta dogajanja
 • prijazna ekipa operativcev, ki pa ni bila v veliko pomoč pri reševanju zadreg
Zanimivi baloni za intervjuje (foto: Aljaž Maher)

Minusi:

 • težave z brezžičnim dostopom do interneta, kljub temu, da ga je sponzoriral največji luksemburški mobilni operater
 • nobene proste vtičnice za polnjenje baterij gadgetov
 • nobenega mirnega kotička za delo novinarjev
 • pasivnost razstavljavcev.

Evropska pomlad inovacij na področju informacijske in komunikacijske tehnologije nakazuje visok potencial razvoja. Ideje, število start-up podjetij ter vsi predstavljeni trendi in pristopi pa jasno rišejo pot v vroče poletje. Se že veselim nadaljevanja v 2013!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Vodnik

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Analiza

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.