ICT Spring Europe 2012: na luksemburški konferenci je ključna beseda inovacija - Netokracija.si

ICT Spring Europe 2012: na luksemburški konferenci je ključna beseda inovacija

Danes se v žepni državici Luksemburg pričenja tretja konferenca ICT Spring Europe 2012. Najprej razčistimo, kaj pomeni ICT v imenu dogodka. To je kratica za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo. Tako, zdaj pa lahko nadaljujemo z nujnimi osnovnimi podatki. Na govorniškem odru se bo v dveh dneh zvrstilo več kot 30 predavateljev, organizatorji iz podjetja Farvest pa pričakujejo več kot 2500 udeležencev (lani jih je bilo 2310). Poleg predavanj se bodo odvile tudi spremljevalne aktivnosti; omeniti velja Vas start-upov, Evropske ICT nagrade in natečaj Apps Foundry Contest.

Danes se v žepni državici Luksemburg pričenja tretja konferenca ICT Spring Europe 2012. Najprej razčistimo, kaj pomeni ICT v imenu dogodka. To je kratica za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo. Tako, zdaj pa lahko nadaljujemo z nujnimi osnovnimi podatki. Na govorniškem odru se bo v dveh dneh zvrstilo več kot 30 predavateljev,  organizatorji iz podjetja Farvest pa pričakujejo več kot 2500 udeležencev (lani jih je bilo 2310). Poleg predavanj se bodo odvile tudi spremljevalne aktivnosti; omeniti velja Vas start-upovEvropske ICT nagrade in natečaj Apps Foundry Contest.

120 startupov v eni vasi
V Vasi startupov se bo brezplačno predstavilo 120 startupov, s čimer organizatorji podpirajo startupe in jim ponudijo možnost vzpostaviti nove poslovne kontakte. Letos se predstavljajo startupi iz Evrope, Amerike, Japonske in Izraela.

Gala večer
Kot (skoraj) vsaka konferenca pa tudi ta ne bo minila brez dizajnerskih večernih toalet in smokingov na nocojšnji gala večerji – mimogrede, ta stane 180 EUR + DDV na osebo -, kjer bodo podelili Evropske ICT nagrade. Prejeli jih bodo: evropski CIO leta, evropska ICT inovacija leta, evropski start-up leta in evropski ICT medij leta.

Naredi mobilno aplikacijo v 36 urah!
Že od nedelje poteka izziv za razvijalce aplikacij, Apps Foundry Contest, v katerem morajo v 36 urah izdelati kreativno, inovativno in originalno mobilno aplikacijo. Zadostiti mora štirim zahtevam:

  • biti uporabna,
  • biti uporabniku prijazna (v smislu uporabniške izkušnje),
  • biti robustna,
  • biti dobro oblikovana (v smislu grafičnega oblikovanja).

Naj se šov začne!

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.