Iniciativa "Postani e-starš": v Kiberpipi predavanja za vse starše, ki o sodobnem spletu vedo manj od svojih otrok - Netokracija.si

Iniciativa “Postani e-starš”: v Kiberpipi predavanja za vse starše, ki o sodobnem spletu vedo manj od svojih otrok

Postani e-starš je iniciativa društva Logout, ki se ukvarja s problematiko prekomerne uporabe tehnologij in spleta (foto: logout.si)

Družbeno odgovorna iniciativa Logout – center pomoči pri prekomerni rabi interneta, je dobrodošla pobuda za osveščanje vseh nas o dobrih in slabih plateh uporabe tehnologije. Konec tedna v naši preljubi Kiberpipi ob zaključku semestra pripravljajo pester kulturno izobraževalni in družabno zabavni program, v okviru katerega bodo v sodelovanju z Logout izvedli tudi predavanja s kratkimi delavnicami za vse starše, ki se zavedajo, da so digitalne tehnologije pomemben aspekt življenja njihovih otrok.

Postani e-starš

Otroci o uporabi digitalnih tehnologij in njihovih vsebin praviloma vedo več od svojih staršev, kar je ravno obratno od običajne smeri prenosa znanja in izkušenj. Starši so tako v nekakšni poziciji „nemoči“, otroci pa nekako brez razumevanja, nadzora in nasvetov starejših.

Osnovni cilj brezplačnih predavanj je starše informirati o pozitivnih in negativnih vidikih spleta, računalnika in mobilnih naprav. Priporočljivo je, da starši spoznajo digitalni svet, ga razumejo in tudi na ta način stopajo v korak s svojimi otroki. Starši se bodo spoznali z različnimi spletnimi in mobilnimi aplikacijami. Podrobno jim bomo predstavili koncept družabnih omrežij (delovanje Facebooka, Twitterja ipd.) ter računalniških in spletnih igric. Spoznali bodo, katere vsebine sodijo med bolj adiktivne, kaj jim prinaša pametni telefon in kateri otroci so bolj dovzetni za razvoj zasvojenosti.

Predavanja s kratkimi delavnicami bodo izvedena v dveh delih. Zainteresirani starši, predvsem tisti, ki nimate veliko izkušenj z digitalnimi tehnologijami in spletom, ste vabljeni, da izpolnite spletno prijavnico.

Urnik predavanj:
Petek, 22.6. 2012, ob 17.00 uri (I. del)
Sobota, 23.6.2012, ob 10.00 uri (II. del)

Predavanja se bodo odvijala v prostorih Kiberpipe na Kersnikovi 4 v Ljubljani.

Število prijav je omejeno, zato se le prijavite čimprej. Udeležba je seveda brezplačna in vsekakor priporočljiva.

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.