iPhone 7, najboljši iPhone doslej

iPhone 7, najboljši iPhone doslej.

Apple, eno izmed tistih podjetij, ki poskrbi za vznemirjenje, kadarkoli pošlje na trg kaj novega. Novi iPhone ni nobena izjema, o njem se veliko piše, govori in snema, tako kot o vsakem njegovem predhodniku. Pri Telekomu Slovenije smo pridobili iPhone 7 v test. In tole je naš pogled na najnovejše 'jabolko'.

 

iphone7

Imel sem precej težav, kaj sploh napisati v to recenzijo, pa ne zato, ker telefon ne bi bil dober, ravno nasprotno. Seveda je lep, tanek, hiter in ima odlično kamero, ampak kateri novi iPhone do zdaj pa ni bil najboljši iPhone? Vse te lastnosti nikakor niso zanemarljive. Kamera je odzivna z zelo hitrim fokusom in sprožilcem. Izboljšani štiridelna bliskavica in širša zaslonka (F1.8) pripomoreta k svetlejšim in naravnejšim slikam ponoči, podnevi pa že predhodnik ni imel težav s kakovostjo nastale fotografije. Kakovost posnetkov ostaja 4K, nekaj megapikslov več pa ima sprednja kamera za ustvarjanje selfijev. Ena redkih stvari, nad katero sem vnovič razočaran, je zaslon. Videti je čisto v redu, dokler ga ne primerjam s konkurenčnimi zasloni AMOLED, kjer je reprodukcija barv in črnin enostavno boljša. Zaslon na iPhonu 7 je svetlejši in prikazuje barve še pristneje kot predhodnik. Pozdravljam odpornost proti vodi in prahu. Ni najpomembnejša točka pri odločanju za nakup, je pa izjemno priročna lastnost, ki nam ob nerodnih trenutkih lahko privarčuje zajeten kup denarja.

photo-12-10-2016-01-52-26

Hitrosti načeloma ne preizkušam z aplikacijami, ki telefone razvrščajo po lestvicah, veliko pomembnejša se mi namreč zdi dnevna uporaba, pri kateri iPhone blesti. Pa vendarle, tudi v aplikacijah “benchmark” je gladko pometel s konkurenco trenutnih mobilnikov na trgu (seveda ga nisem primerjal z vsemi), med dnevno uporabo pa ga ne zmede nobena igra ali požrešna aplikacija. Za to se lahko zahvali večji količini RAM-a, boljšemu procesorju in optimizaciji sistema.

photo-13-10-2016-08-44-54

Ogromno, res ogromno kritik je letelo na že omenjeno odstranitev vhoda za slušalke. Tudi moje najljubše slušalke so žične in sem jih moral uporabljati s priloženim pretvornikom, kar gotovo ni najugodneje. Vendar je treba Applu priznati pogum, potreben za tako veliko odločitev. Ljudje se bodo že navadili, industrija pa prilagodila, kot se je še zmeraj ob takih velikopoteznih odločitvah pri Applu. Poleg pretvornika so priložene še slušalke “Lightning” z zvokom, zadovoljivim za večinsko populacijo. iPhone je izgubil še en svoj klasični element. Gumb na spodnjem robu zaslona je na pogled povsem običajen, na otip pa niti ne. Občutek je tak, kot da se premika celotna spodnja plošča ekrana, nastavil pa sem si lahko stopnjo vibrirajočega odziva (podobno kot na novejših modelih Macbook). Gumbi bodo tokrat verjetno zanesljivejši, razvijalci pa bodo imeli dostop do še enega novega dela telefona, ki ga lahko izkoristijo v svojih aplikacijah.

photo-14-10-2016-08-50-28

Pod črto lahko rečem, da je sprememb od lani do letos kar precej. Mogoče vseeno ne toliko, kot bi si jih mnogi želeli. Seveda pa k celotni izkušnji telefona največ prispeva sistem. Zaradi razlik v delovanju in navadah uporabnikov je težko primerjati konkurenčne operacijske sisteme. Sam trenutno nisem uporabnik iOS-a, a vseeno ne morem reči, da ob uporabi nisem užival, ravno nasprotno. iOS 10 svoj polni potencial doseže šele v povezavi z macOS Sierro, kar je tudi eden pomembnejših fokusov podjetja na področju programske opreme – povezava vseh lastnih operacijskih sistemov v čim bolj tekoč enoten ekosistem.

photo-14-10-2016-09-06-15

Apple se je končno odločil odpovedati 16-gigabajtni različici iPhona. Končno! Osnovni model iPhone 7 je na voljo v različici z 32 GB, za večja iPhona s 128 in 256 GB pa je treba odšteti še nekoliko več denarja. Večji brat iPhone 7 Plus je na hrbtni strani dobil dodatno kamero z ožjo lečo za optično približevanje in več delovnega pomnilnika. Če razmišljate o nakupu iPhona, boste z njim zagotovo zadovoljni, če ga ne marate, pa ga raje prepustite drugim, po navadi gredo za med. :)

Priljubljeno

Digitalni mediji

[DIGGIT] Podarimo brezplačno vstopnico!

Junijska konferenca o digitalnih komunikacijah se bliža! Sodelujte v nagradni igri, pravilno odgovorite na vprašanje in si zagotovite svoj sedež - brezplačno!

Svet startupov

Sklad Silicon Gardens investiral v 5 slovenskih startupov: Sqwiz, Povio, Flaviar, Getta.pro in Sphericam

Sklad Silicon Gardens je objavil seznam prvih petih investicij, ki so jih opravili od maja letos. Kot pravijo predstavniki sklada, je v Sloveniji in regiji dovolj talenta in inovacij.

Družbena omrežja

Instagram razkril demografske podatke uporabnikov v Sloveniji

Kolikokrat ste že iz radovednosti ali zaradi poslovnih razlogov zaman iskali podatek o številu uporabnikov Instagrama v Sloveniji? Sedaj so dolgo iskani podatki končno na voljo. Instagram je pred kratkim omogočil oglaševanje v regiji, s tem pa je tudi razkril nekaj demografskih podatkov slovenskih uporabnikov.

Zamudili ste ...

Družbena omrežja

Vse, kar morate vedeti o organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu

Katere so najbolj pogoste napake podjetij pri organizaciji nagradnih iger na Facebooku in Instagramu?

Družbena omrežja

Kaj se lahko na primeru malega Krisa naučimo o dobrodelnosti in preračunljivosti podjetij?

Se kdaj vprašate, kako smo posamezniki in podjetja dobrodelni? Je pogojevanje dobrodelnosti z nakupom sodelovanje s kupci ali preračunljivost, ki je namenjena pospeševanju prodaje? Smo do tovrstnih dobrodelnosti podjetij lahko kritični ali se to ne spodobi, saj vendar delajo dobro? Nabirka za malega Krisa je spodbudila ta razmislek o dobrodelnosti.

Kultura 2.0

Veliki seznam coworking prostorov v Sloveniji

Kje v Sloveniji lahko najamem pisarno, sejno sobo, prostor za sestanek, si delim delovno mizo in ob tem izmenjujem izkušnje, ideje in informacije s somišljeniki?

Kultura 2.0

Vse, kar morate vedeti o platformi YouTube Music (ki je že na voljo v Sloveniji!)

Ni neznanka, da se YouTube v naši regiji še vedno pretežno uporablja kot platforma za poslušanje glasbe. Zdaj je tudi v Sloveniji na voljo storitev YouTube Music, posvečena prav glasbi, in preverili smo, kaj početi z njo in ali jo je sploh vredno preizkusiti.

Kultura 2.0

Zaplujte v poletje z novo različico World of Warships – battle royale

Nikoli nisem bil človek, ki sanjari o dolgih plovbah, a vedno sem užival v igrah, v katerih je treba upravljati s kakšno vrsto velike mehanizacije. To je preraslo v veliko ljubezen do simulatorjev pa tudi drugih iger, ki na primer vključujejo ladje ali tanke.

Spletni marketing

Kaj se lahko o vsebinskem marketingu naučimo od digitalnih agencij POINT OUT, Madwise in Optiweb?

POINT OUT, Madwise in Optiweb so tri slovenske digitalnomarketinške agencije, ki potencial svojih kanalov izkoriščajo za deljenje znanja, spodbujanje odprte razprave o različnih temah in posledično pritegovanje novih naročnikov.